Proč se neustále vzdělávat?

Každý vám řekne, že celoživotní vzdělávání je pro vás (stejně jako pro kohokoliv jiného) dobré. Potřebujete více motivace? Tady je několik praktických důvodů, proč pokračovat v učení.

1. Je to důležité pro vaše živobytí.
Není mnoho prací, kde technologie a praxe zůstávají statickými. Informační technologie změnily pracovní život většiny z nás a nové postupy a techniky vyžadují neustálé doplňování znalostí – pokud je nemáte, vždy se najde někdo jiný, kdo ano.

2. Musíte obhájit svou certifikaci.
Mnoho zaměstnanců s profesionálními certifikacemi se musí neustále vzdělávat, aby si svou certifikaci udrželi. Právníci, učitelé, lékaři a množství dalších profesionálů musí kvůli neustálému vývoji často absolvovat kurzy a školení.

3. Chcete být spokojen s vaším zaměstnáním.
Více vzdělání rovná se lepší místo. To nepotřebuje komentář.

4. Chcete vydělávat více.
Souvisí s bodem 3.

5. Je tu nový a mocný nástroj k učení: Internet.
E-learning umožňuje přístup k tunám učebních materiálů, bez závislosti na místě vašeho bydliště.

6. Vysoké školy a univerzity vám vyjdou vstříc.
Téměř všechny vzdělávací instituce aktivně hledají „celoživotní žáky“ a nabízejí výhodné alternativy k dennímu studiu. Může to být večerní škola, semestrové programy, víkendové učení a další. Některé školy nabízejí i výuku po internetu, takže do nich vůbec nemusíte docházet.

7. Zaměstnavatelé podporují vzdělávání.
Ať už je to finanční podpora zaměstnanců (hrazení části nákladů kurzu), firmou organizovaná školení, případně e-learning, většina firem se ke vzdělávání staví velmi pozitivně.

8. Zažíváme explozi vzdělávacích příležitostí.
S množstvím nových způsobů učení už nemusíte absolvovat tradiční učební procesy – co se počítá jsou výsledky.

Pokud chcete uspět, musíte držet krok s dobou, udržet si nastartovanou kariéru a dostat se více dopředu. Jakoukoliv šanci něco nového se naučit byste měli brát všemi deseti.

-ds-

Zdroj: Monsterlearning - Informace zejména z oblasti učení, školení a rozvíjení schopností zaměstnanců.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monsterlearning