Proč si vybrat MBA?

Někteří lidé uvažují o titulu MBA jako o jisté vstupence na místa svých snů. Je tomu ale skutečně tak? Může i nemusí. Jednoduchá odpověď neexistuje, existují však způsoby, jak vám MBA může pomoci v kariéře. Například v období ekonomické krize má uchazeč o práci s titulem MBA výhodu před uchazečem bez tohoto titulu, byť by oba měli pro danou práci stejnou kvalifikaci.

MBA vám také může pomoci dostat se tam, kam chcete, rychleji než jiné tituly ekonomického zaměření. Může vám otevřít cestu k řízení větších týmů, vedení porad, větším rozhodovacím pravomocem, reprezentaci firmy na veřejných akcích či větším interakcím s klienty. V některých organizacích a na určitých vyšších postech se MBA dokonce předpokládá.

Další možností, kterou MBA nabízí je rozšíření vzdělání. Lidé, kteří studovali ekonomický či jiný obor, si při studiu MBA mohou doplnit mezery ve vzdělání a zároveň ukázat zájem o svůj obor.

Rozhodnutí o studiu MBA není jednoduché. Vyžaduje důkladné zvážení finanční a časové investice spolu s kariérními cíli. Těm, kteří se rozhodnou, že je to cesta, kterou chtějí jít, může otevřít svět nových možností.

-kk-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder