Proč studovat MBA online

V určitém bodě své kariéry se pravděpodobně budete zabývat myšlenkou, zda absolvovat MBA, či ne. Jestliže se rozhodnete do toho jít, je zde ještě jiná otázka – měli byste získat své MBA vzdělání online? Ačkoli nejde o příliš výrazné rozhodnutí, protože mnoho škol nabízí hybridní formu studia, která kombinuje klasické a online vyučování. Zatímco vám jedni řeknou, že virtuální učení nemůže nahradit klasické vyučování ve třídách, podle jiných může být získání MBA online atraktivní z mnoha důvodů. Tady je pět z nich:

- Je to pohodlné a výhodné – asynchronní učení, kdy pracujete prostřednictvím e-mailu a internetu, se může odehrávat kdekoli a kdykoli.

- Užijete si širší příležitosti k networkingu – v klasické třídě poznáte své spolužáky uvnitř i vně třídy a existuje tam určitá duchovní spřízněnost, to se musí přiznat. Ale internetové kontakty také mají své výhody. Komunikujete s lidmi rozmístěnými po celém světě.

- Učební prostředí napodobuje prostředí byznysu – lidé ve světě byznysu stále častěji spolupracují s lidmi, které nikdy ve skutečnosti nepotkají. Online vzdělávání vás připraví na tento druh pracovního prostředí.

- Budete se učit od skutečných manažerů – výhodou online univerzity je, že najímá lektory z celého světa: výkonné ředitele a top manažery z konkrétních odvětví, kteří mají skutečné zkušenosti.

- Můžete ušetřit – absolvování MBA může být nákladné, program, životní náklady, učebnice, ... Online MBA může být o něco levnější.

-ba-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com