QuickSkills – krátké a úderné tréninky soft skills

QuickSkills - krátké a úderné tréninky soft skills

Školení měkkých dovedností většinou absolvujeme jako jedno nebo dvoudenní školení. Známe to snad všichni, jdu na 2 dny na školení, budu mimo kancelář, ani si nechci představovat, co mě tady bude po návratu čekat. Nebo slyším frflání kolegů, jak se jim na dlouhé školení nechce, i když se zároveň chtějí zlepšovat a rozvíjet. Jsou dlouhá školení jediná možnost, nebo to jde i jinak?

Tuto otázku jsme řešili už delší dobu a přemýšleli nad tím, jak tréninky soft skills upravit tak, aby byly krátké, rychlé, aby účastníky bavily a zároveň byly vysoce efektivní. Jako podmínku jsme si dali, že musí být velmi praktické, tj. po jejich absolvování musí mít účastník jasný návod, jak danou dovednost používat v praxi.

Oslovili jsme špičku v oboru, top lektora a kouče Tomáše Vašáka, a pustili se do vývoje. Odborný pohled na problematiku toho, jaké školení je efektivní a proč děláme stejné chyby, si můžete přečíst v jeho článku na HR News. Vybrat klíčové oblasti a připravit trénink, který bude velmi dynamický, praktický, zapojí aktivně všechny účastníky a to všechno v krátkém čase, je náročnější, než se na první pohled může zdát.

Teď, po téměř roce usilovné práce přinášíme na trh nový produkt – QuickSkills®

Jak už sám název napovídá, jedná se o rychlé a cílené tréninky vybraných dovedností, s kterými mají manažeři a zaměstnanci nejčastěji problém.

Třeba dávání zpětné vazby. Mnozí manažeři s ní mají problém, i když už absolvovali školení, jak ji správně podávat. A přitom jde o velice důležitou dovednost, která ovlivňuje výkon a motivaci pracovníků. Manažer se nechá ovládat emocemi, rychle vybuchuje a často podá zpětnou vazbu tak, že je to jenom kritika, která pracovníka tak maximálně demotivuje. A dokonce se tento problém projevuje i tím, že pracovníci odcházejí a firma zbytečně přichází o cenné lidi. Jak tedy zpětnou vazbu podat správně? To se může manažer naučit na půldenním tréninku díky naši metodě QuickSkills®.

Tyto rychlé a dynamické tréninky jsme vyvinuli tak, že se ověřené postupy naučí účastníci v krátkém čase a díky opakování si je zautomatizují a používají v praxi. QuickSkills® může školit jenom speciálně vytrénovaný lektor. Modelové situace, s kterými na tréninku účastníci pracují, umíme přizpůsobit typu firmy tak, aby je účastníci vzali za své. Jiné situace zažívají vedoucí ve výrobě, manažeři a teamleadeři třeba v bance, logistice, nebo IT.

Od HR manažerů máme na tyto tréninky velmi pozitivní zpětnou vazbu. Oceňují kratší dobu tréninku, vysokou praktičnost a nižší cenu, než platí za dlouhá školení. Manažerům se líbí, že jejich pracovníci nejsou na 2 dny mimo kancelář, trénink absolvují dopoledne a po obědě jsou opět v práci.

QuickSkills - krátké a úderné tréninky soft skills