Roste zájem o mezinárodní jazykové zkoušky

Rok od roku stoupá počet zájemců o složení mezinárodních jazykových zkoušek. Pomáhají při získávání práce v zahraničí i přijímání na tuzemské vysoké školy. Úroveň jazykových zkoušek určuje jednotný Společný evropský referenční rámec, který vypracovala Rada Evropy. Dělí je na začátečnické, středně pokročilé a pokročilé.

Mezi nejznámější patří Cambridgeské ESOL certifikáty, které zajišťuje British Council. Podle úrovně stojí dva a půl až čtyři tisíce korun. Složení více než 100 různých zkoušek umožňují pobočky organizace City & Guilds Pitman Qualifications. Soustřeďují se především na komunikativní aspekt jazyka a přijdou na 1400 až 2000 korun. Další mezinárodní zkoušky garantuje německá společnost Weiterbildungs-Testsysteme GmbH (WTG). Eurocertifikáty TELC nabízí ve čtyřech stupních a v 11 jazycích. Stojí od dvou do tří tisíc korun.

Přípravovat na mezinárodní jazykové zkoušky se můžete sami i s pomocí odborníků. V případě samostudia se můžete řídit doporučením zkušební organizace a využít jejich služeb, např. přístupu do knihovny British Council. Obrátit se můžete také na specializované internetové stránky.

-kk-

Zdroj: iHNed.cz - online zprávy Hospodářských novin
Zobrazit přehled článků ze zdroje iHNed.cz