Rotace IT pracovníků ve firmách Intel a Boeing

Společnosti Intel a Boeing posílají své IT zaměstnance na stáže do jiných obchodních jednotek, aby si rozšířili své znalosti a nacházeli nápady na úspory nákladů a další rozvoj firmy. Informoval o tom server Computerworld.com. Rotační program pro IT pracovníky Boeingu trvá dva roky. V Intelu mohou IT specialisté pracovat v jiných odděleních po dobu dvou měsíců až jednoho roku.

Obě firmy přistoupily k tomuto opatření proto, že považují IT za stěžejní součást organizace, která by neměla být jen nákladovým střediskem a měla by rozumět tomu, jak funguje celá firma.

V Boeingu se IT pracovníci přesouvají do továren, kde pomáhají s výrobou různých částí letadel. Ukázalo se, že se tak rychle učí spolupráci s novými kolegy, což vede ke zdokonalení výrobních postupů. V Intelu je pro zkušenost z provozu podmínkou pro další kariérní postup IT profesionálů. Více než polovina ze 400 nejvyšších IT vůdců pracovala v průběhu své kariéry v jiném oddělení.

Intel v současné době zaměstnává 6300 a Boeing 8000 IT pracovníků. Obě firmy uvádějí, že program rotací je otevřen všem zájemcům z řad těchto pracovníků.

-kk-

Zdroj: Computerworld.com - novinky ze světa IT
Zobrazit přehled článků ze zdroje Computerworld.com