S koučem k lepšímu vůdcovství

Koučování má mnoho různých formátů a může řešit mnoho různých záležitostí. Klíčem je jasná představa o výsledku a práce s koučem, která se bude soustředit na konkrétní kroky a výsledky.

Vyšší manažeři například mohou využít koučování k rozvoji vůdcovství, aby se naučili stavět na svých silných stránkách, rozvíjet nové strategie pro nové složité situace a prosazovat své cíle. Středním manažerům může pomoci posílit kariéru. Kouč pomůže určit jejich silné stránky a možnosti rozvoje v rámci dané pozice i pro vyšší postavení.

Vhodné je koučování i pro vykolejené manažery, kteří byli doposud úspěšní, ale z různých důvodů sešli z úspěšné cesty. Kouč jim pomůže určit konkrétní problémové oblasti a umožnit nápravu, která bude mít pozitivní důsledky pro ně i pro firmu.

Jaké výsledky může koučování pro rozvoj vůdcovství přinést?

- Lepší uvědomění sebe a kontextu. Koučování je o vás a o tom, kde pracujete. Získáte lepší náhled na sebe jakožto vůdce v rámci konkrétní organizace.

- Lepší pochopení ostatních. Kouč vám pomůže pochopit, proč ostatní mohou přemýšlet a jednat tak, jak přemýšlejí a jednají. Naučíte se jim pomáhat nebo je směřovat lepším směrem.

- Lepší schopnost komunikace. Kouč s vámi bude pracovat na tom, abyste našli způsoby, jak zlepšit předávání informací důležitých pro vás, pro firmu i pro ostatní.

- Lepší schopnost koučovat druhé. Po zkušenosti s koučováním při vašem vlastním rozvoji budete lépe připraveni rozvíjet váš tým. 

-kk-

Zdroj: Center for Creative Leadership - oficiální stránky instituce Center for Creative Leadership (CCL®)
Zobrazit přehled článků ze zdroje Center for Creative Leadership