Sedm mýtů on-line vzdělávání

Popularita on-line vzdělávání roste, ale jsou tu mýty, které nedovolují některým lidem se do takových programů zapojit. Nenechte se jimi ovlivnit i vy. Zde je 7 mýtů a skutečnost.

 

1. On-live kurzy jsou lehčí. Dávají větší flexibilitu, ale vyžadují disciplinovaný přístup a spoustu práce a úsilí. Obvykle vyžadují více času než klasické vzdělávání.

 

2. Není komunikace s dalšími studenty. Univerzity se snaží o osobní přístup, organizují diskusní fóra, telefonické konference, zpětnou vazbu od profesorů, tak aby nebyli studenti izolováni u internetových obrazovek.

 

3. On-line školy nejsou tak dobré. Jako u jiných škol jsou velké rozdíly v kvalitě, proto je dobré kontaktovat studenty a profesory a také zkontrolovat akreditaci školy.

 

4.  Kredit získaný on-line neuznávají tradiční školy. Jedná-li se o regionální akreditovanou školu, pak ji mnoho škol uznává, problém je u akreditací prostřednictvím DETC (Distance Education and Training Council) a neakreditovaných škol.

 

5. Zaměstnavatelé neberou on-line vzdělání vážně. Jak roste počet absolventů a počet univerzit, které nabízejí on-line vzdělávání, tak stoupá i uznání u firem. Firmy oceňují i disciplínu studentů a jejich motivaci k práci.

 

6. Pro on-line studium musíte být IT nadšenec. Postačuje základní schopnost práce s počítačem. Univerzity také nabízejí technické poradenství pro studenty

 

7. Nikdy nevkročíte do univerzitního areálu. Mnohé univerzity připravují programy, aby studenti skutečně nemuseli vkročit na půdu univerzity, ale některé připravují i kombinované programy. V každém případě můžete využívat všechny možnosti, které nabízí univerzita tradičním denním studentům.

-jh-

Zdroj: Monsterlearning - Informace zejména z oblasti učení, školení a rozvíjení schopností zaměstnanců.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monsterlearning