Šest tipů pro studium jazyka

Existuje celá řada důvodů pro studium cizího jazyka, ať už se jedná o obchodování, cestování, další vzdělávání, osobní potěšení nebo rodinné důvody. Řada lisí má však pocit, že se nemůže cizí jazyk naučit. Článek radí znovu se nad tím zamyslet. Lidský mozek disponuje kapacitou pro nové znalosti až do pokročilých let. Nezáleží na vašem povolání ani dosavadních zkušenostech se studiem jazyků. Klíčem k úspěchu je zapojení studia cizího jazyka do vašeho každodenního života. Toto je šest jednoduchých doporučení:

- Absolvujte krátký kurz. Jazykové kurzy nabízí například univerzity. Pokud zvolíte kurz v rámci celoživotního vzdělávání, bude méně akademický a více orientovaný na vaše potřeby. Mnoho příležitostí nabízí také internet.

- Napodobujte. Nahlas si opakujte mluvu rodilých mluvčích, například televizních či rozhlasových hlasatelů nebo herců.

- Čtěte si nahlas. Tato technika studia cizího jazyka rozvíjí nejen mluvení a vyslovování, ale napomáhá i slyšenému porozumění, učení slovíček a gramatiky.

- Sledujte televizi. Dívejte se na stanice, kde se hovoří příslušným jazykem. Programy, které vás zajímají si nahrajte na video a znovu pouštějte, dokud všemu neporozumíte.

- Poslouchejte hudbu v daném jazyce. Zpívejte si nahlas.

- Čtěte. Samotná učebnice gramatiky vás jazyku nenaučí. Čtěte cizojazyčné noviny, časopisy a beletrii.

-kk-

Zdroj: Go Articles.com - největší světová databáze volně přístupných článků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Go Articles.com