Simulace práce, aneb dělejte, jako že děláte

Simulace je velmi významnou součástí školení a vzdělávání vůbec. Jedná se o imitaci reality a výuku rozhodování ve skutečných situacích. Ve spojení s e-learningem může být užitečná zejména tam, kde by se reálné situace z důvodu náročnosti či nebezpečnosti vůbec natrénovat nedaly. Jedním z takových elektronických programů je EnterTech. Simulační program vytváří iluzi výrobního závodu, v němž si jednotliví školení zaměstnanci postupně vyzkouší všechny činnosti v klíčových odděleních.

Projekt **EnterTech** se ukázal jako velmi efektivní zejména u těch zaměstnanců, kteří mají pouze základní pracovní zkušenosti a omezené znalosti obchodního prostředí a chtějí se dále rozvíjet. Simulace pracovního prostředí, zvuky a obrazy jsou skutečně velmi realistické, stejně tak jako virtuální spolupracovníci. Před zahájením vlastního programu se před školenými zaměstnanci odvíjí určitý příběh, který má navodit atmosféru pracoviště.

Studenti mají v systému **EnterTech** k dispozici mimo jiné všechny potřebné předpisy, příručky a strategie. Každá etapa výukového programu má své vlastní podnikové cíle, které jsou dále strukturovány. Studenti se z úst virtuálního nadřízeného dozví, jak mají postupovat, co si mají zapamatovat a které úkoly musí splnit.

**Datum vydání:** VII/2002
Zdroj: E-learning Magazine - Vše o e-learningu
Zobrazit přehled článků ze zdroje E-learning Magazine