Škola připraví nezaměstnané firmám na míru

Od poloviny června se v Mostě otevře výukové a tréninkové pracoviště Vzdělávací polygon, jehož cílem je připravit nezaměstnané na práci přímo v konkrétních provozech místních firem.

Impulsem ke spuštění nového vzdělávacího projektu byl nedostatek kvalifikovaných pracovníků, kteří by mohli nastoupit na místa ve specializované elektrotechnické výrobě. Ta by v budoucnu měly nabídnout dvě japonské firmy. Cílem projektu je skloubit dostupné možnosti pro podporu vzniku nových míst se záměry škol i zaměstnavatelů.

První kurz, který Vzdělávací polygon zanedlouho odstartuje, bude určen pro výuku šiček autopotahů, které zaměstná firma Intier Automotive Sestiny. Po měsíci stráveném ve škole odejdou šičky na měsíční praxi přímo do podniku.

Proškolení pracovníků si firma platí. Dá se proto předpokládat, že se bude snažit, aby se jí vynaložené náklady co nejlépe vrátily.

Do konce roku jsou v plánu další kurzy - školení pro pracovníky obsluhující CNC stroje, skladníky a dělníky u montážní linky. Škola bude lidi připravovat pro firmy z Chomutovska a Lounska. Během tří let by měl polygon vyškolit až šest tisíc lidí.

-hp-
Zdroj: Peníze.cz - český server s informacemi z oblasti finančnictví, obchodování a investic
Zobrazit přehled článků ze zdroje Peníze.cz