Studie: Jak propojit rozvoj zaměstnanců a dobrovolnictví

Ilustrační snímek

Britská profesní organizace CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development) sdružující odborníky z oblasti HR a vzdělávání z celého světa zveřejnila zprávu, v níž se zabývá možnostmi propojení dobrovolnictví a rozvoje zaměstnanců. Představuje v ní celou řadu případových studií z organizací, které již mají rozvinuté komunikační a měřicí nástroje, které jim pomáhají ukazovat přínosy dobrovolnických aktivit pro zaměstnance a jejich prostřednictvím pro celé firmy. Na základě těchto studií nabízí příklady schémat pro zapojení zaměstnanců do dobrovolnictví tak, aby zároveň rozvíjeli dovednosti, které u nich chce jejich firma rozvíjet.

Zpráva s názvem Volunteering to learn: employee development through community action je určena především pracovníkům HR, manažerům vzdělávání a rozvoje a odborníkům v oblasti CSR. Zároveň však nabízí cenné informace i pro charitativní a neziskové organizace, které usilují o větší propojení se zaměstnavateli. Zdůrazňuje nutnost spolupráce všech těchto stran, aby rozvoj zaměstnanců mohl mít ve firmách skutečně strategický význam. Radí také, jak měřit vliv a úspěšnost dobrovolnických aktivit ve spojení s rozvojem zaměstnanců.

5 tipů pro manažery vzdělávání a rozvoje

  1. Vyzkoušejte si dobrovolnictví sami, abyste pochopili, jaké možnosti rozvoje zaměstnanců nabízí.

  2. Získejte pro podporu dobrovolnictví vedoucí představitele vaší firmy.

  3. Spolupracujte s kolegy, kteří mají na starosti HR a CSR. Programy rozvoje zaměstnanců vytvářejte společně.

  4. Vytvořte jednoduché nástroje, které pomohou vašim zaměstnancům pochopit spojení mezi dobrovolnictvím a učením.

  5. Začněte malým projektem, který ukáže, co byste mohli dělat ve velkém. Zaměřte se na výhody a měřitelné výsledky.

Celá studie je k dispozici ke stažení na stránkách CIPD zde.

-kk-

Zdroj: Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) - mezinárodní profesní organizace sdružující odborníky z oblasti HR a vzdělávání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD)