Učení jako pokračující proces

Pokračující učení je velmi důležité i pro vaše „expertní" zaměstnance. Zaměstnavatelé, kteří chtějí svým lidem nabízet pokračující možnosti učení, by měli:

- Znát svůj trh/obor. Neměli byste ztrácet pojem o tom, co se děje ve vašem oboru a co dělá konkurence.

- Znát své zaměstnance. Měli byste vědět, co se honí hlavou vašim zaměstnancům a jak vypadá každodenní chod vaší organizace.

- Vědět, kde získat pomoc. Vždy  byste měli vědět, kam se v případě potřeby můžete obrátit s prosbou o pomoc. Znalost těchto zdrojů vám pomůže vést zaměstnance správným směrem právě tím, že jim nabídnete možnosti pokračujícího učení a zdokonalování.

Pokračující učení je o proměnách firemní kultury. Jde o posilování znalostí zaměstnanců. Když se zaměstnanci více naučí, ovlivní to i jejich manažery a interpersonální vztahy. Pak se začne utvářet nová firemní kultura a firma může očekávat i vyšší zisky.

Možnost pokračujícího učení pomáhá firmám stát se lepšími, silnějšími, rychlejšími a otevřenějšími vůči zlepšování. Pokud tato možnost chybí, jsou firmy jako stojaté vody - zapáchají, nedělají nic dobrého pro své prostředí a nedosahují dlouhodobých výsledků.

-kk-

Zdroj: HR Tools - americký portál pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Tools