Univerzita začne učit řízení talentů

Kingston University v Londýně spouští od ledna 2008 magisterský studijní program v oblasti řízení kariéry a talentů. Kurz, který se bude studovat při zaměstnání, je první svého druhu ve Velké Británii. Je určen pro profesionály v oboru lidských zdrojů, vůdcovství a rozvoje.

Kurz původně vytvořila konzultační společnost Career Counselling Services (CCS). Nyní lze na základě tohoto kurzu studovat postgraduální program a získat i akademický titul. Certifikát obdrží absolventi pětidenního kurzu a následných samostatných projektů určených pro studenty a zároveň jejich zaměstnavatele.

Program bude spravován Fakultou řízení lidských zdrojů (School of Human Resource Management). Zaštiťuje jej profesor Charles Jackson, přední expert na rozvoj kariéry, který úzce spolupracuje s CCS.

„Zejména v poslední dekádě se udržení zaměstnanců a řízení talentů stává prioritou v rámci řízení lidských zdrojů ve většině firem,“ vysvětluje profesorka Christine Edwardsová, která vede Fakultu řízení lidských zdrojů. „Firmy, které nedokážou propojit udržení talentů, řízení lidského kapitálu a produktivity, ohrozí svůj obchodní potenciál z hlediska optimální výkonnosti. Zřízení tohoto studijního programu proto má svůj smysl.“

-kk-

Zdroj: Training Zone - britský portál o vzdělávání dospělých
Zobrazit přehled článků ze zdroje Training Zone