V čem se dlouhodobě manažersky vzdělávat?

Seriózní manažeři vědí, že vzdělávání v oblasti lidských zdrojů má svůj smysl. Pracoviště se totiž neustále dynamicky mění. Zejména začínajícím manažerům často chybí zkušenosti s rozhodováním, například v případě konfliktů. Mezi nejčastější manažerské výzvy, v nichž je třeba stále se vzdělávat, patří:

- Záležitosti personálu. Manažeři by měli být schopni vyvážit požadavky a očekávání zaměstnanců s tím, že s nimi budou jednat jako se sobě rovnými. Dobré školení v oblasti lidských zdrojů pomůže manažerům vést tým a pracovat naplno. Důležité je učit se větší otevřenosti a zpětné vazbě.

- Zpracování žádostí o práci. Manažeři by měli hledat kvalifikované uchazeče na nové pozice. Se správnými dovednostmi pro vedení pohovoru, které vyváží respekt se spontaneitou a logiku s kreativitou pak mohou vybrat ty správné lidi.

- Komunikace. Efektivní komunikace je klíčovou dovedností každého vedoucího pracovníka. Nejde je o to, aby manažeři byli dobří v ústním a písemném projevu. Měli by být také dobří posluchači.

-kk-

Zdroj: WebProNews - americký portál pro webové profesionály
Zobrazit přehled článků ze zdroje WebProNews