Vytěžte ze svého talentu maximum

Důvěra je vaše nejdůležitější síla, ale snadno ji můžete ztratit, když svou pozornost zaměříte na úkor svých sil na své slabé stránky.

Mnoho lidí si svých sil není ani vědomo. Naopak zůstávají překvapení, když je někdo na jejich silnou stránku upozorní. Je jim divné, že by jiní toto nedělali nebo se vymlouvají, že je to přece jejich práce. Z toho vyplývá, že věci, která mám jdou  a jsme na ně talentovaní, bereme jako samozřejmost, místo abychom se z nich těšili.

Silná sebedůvěra je nejdůležitější výhoda, abychom si byli schopni naše silné stránky uvědomit. Důvěra je totiž naše silná stránka číslo jedna.

Své síly si může každý ohodnotit sám. Začněte tím, že si určíte věci, jaké jsou nejdůležitější pro vaší práci. Jsou to vaše strategické síly. Když máte seznam udělaný, seřaďte je sestupně podle důležitosti pro vás. Pokud si na to netroufnete, požádejte kolegu nebo někoho, kdo vás v práci dobře zná, aby vám pomohl. Možná budete překvapení, co se dozvíte.

Konečná fáze ovšem není vyhození seznamu do odpadkového koše, ale to, že se začnete seznamem řídit a své síly maximálně využívat a těžit z nich.

-pk-

Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101