Vzdělávací autobus nabízí lístek k úspěchu

Britská odborová organizace GMB a iniciativa Unionlearn, zřízená odborovým svazem TUC, spustila projekt Learnbus. Jedná se o tradiční dvouposchoďový autobus, který je mobilním vzdělávacím střediskem, cestujícím mezi pracovišti, na nichž chybí vzdělávací zařízení. Zatím se pohybuje v okolí Merseyside, Lancashire a Manchesteru.

V horním patře je IT vzdělávací středisko a podobné zařízení je k dispozici i v dolním patře pro hendikepované zaměstnance. Dolní patro jinak funguje jako poradenské centrum, kde se návštěvníci mohou dozvědět o dostupných vzdělávacích možnostech.

Regionální manažer iniciativy Unionlearn Dave Eva vysvětluje, že účelem projektu je poskytnout zaměstnancům přístup k novým dovednostem, kterých by se jim jinak nedostalo kvůli domácím povinnostem nebo proto, že si to jejich zaměstnavatel nemůže dovolit.

Věří, že se najde více poskytovatelů vzdělávání a zaměstnavatelů, kteří pomohou odborům vytvářet další podobná zařízení, aby britská pracovní síla byla co nejlépe vyškolená a konkurenceschopná.

-kk-
Zdroj: HR Zone - britský portál zaměřený na lidské zdroje
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Zone