Vzdělávací metoda budoucnosti?

Mnoho zaměstnanců v Německu může nyní využít možnosti vyššího vzdělávání při zaměstnání. Umožňuje jim to virtuální univerzita aplikovaných věd (VFH) oncampus.de. Celá myšlenka VFH vznikla tak, že se několik vzdělávacích institutů rozhodlo spojit a vytvořit specializované kurzy s využitím multimediálních technologií a Internetu.

Absolventi virtuální univerzity mohou získat buď titul BSc. nebo MSc. Tyto tituly jsou mezinárodně uznávané. Mezi předměty vyučované na virtuální univerzitě patří například obor médií a výpočetní techniky a ekonomiky. Studium je rozdělené do jednotlivých modulů, které mohou studenti absolvovat buď v kratším nebo delším časovém úseku.

Komunikace mezi studentem a vyučujícím se uskutečňuje prostřednictvím e-mailu a chatu, studenti se mohou zúčastnit i webových seminářů. Kromě online výuky se však vyučuje i běžným způsobem, aby se studentům celý proces usnadnil. Online univerzita sice poskytuje studentům potřebnou svobodu a flexibilitu, zároveň však na ně klade vyšší nároky – musí být schopni se sami učit a musí mít potřebnou disciplínu.

**Datum vydání:** VI/2002
Zdroj: Job Universe - server obsahující strategické tipy pro personalisty i uchazeče o zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Job Universe