Základní chyby při výběru školení obchodníků

Školení obchodníků může vašim zaměstnancům pomoci lépe proniknout do firemních účtů, urychlit prodejní cykly a získat více obchodních příležitostí. Může udělat ze vztahů partnerství. Než se však pro takové školení rozhodnete, seznamte se se základními chybami, které můžete provést.

- Okamžité rozhodnutí. Uvědomte si, že školení není řešením všech problémů. Můžete například zjistit, že musíte řešit spíše manažerské záležitosti a ani kvartál s nízkým prodejem není okamžitým voláním po školení obchodníků.

- Školení špatných dovedností. Pokud vaši obchodníci dostatečně neprodávají, pravděpodobně budete přemýšlet o školení, které je naučí lépe vyřizovat stížnosti, vyjednávat nebo uzavírat obchody. To však váš problém nevyřeší. Obchodníci se dostávají do těchto problémů, protože jim chybí dovednosti v tom, jak vytvářet osobní a dobře prozkoumané vstupní kampaně, neumějí odhalovat nevyřešené potřeby nebo formulovat daný obchodní případ. Tyto dovednosti bývají příčinou většiny obchodních selhání a je třeba řešit je jako první.

- Přijetí nevhodné osoby. To, že určitý školitel pomohl společnosti některého z vašich známých, ještě neznamená, že bude vhodný i pro vás. Musíte především analyzovat nabízené školicí programy, abyste se ujistili, že jejich metodologie odpovídá vašemu cílovému trhu.

-kk-

Zdroj: HR Tools - americký portál pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Tools