Zaměstnavatelé pořádají manželská školení

V USA pomalu přibývá firem, které zavádějí vzdělávací programy, v nichž zaměstnancům pomáhají upevnit jejich manželství či jiné osobní vztahy. Některé k tomu vedou náboženské hodnoty, především podpora manželství a rodiny. Stoupá však počet těch, které si uvědomují míru stresu spojenou s manželstvím a rozvody a její vliv na pracovní výkonnost.

Někteří zaměstnavatelé pořádají tyto vzdělávací akce přímo ve svých prostorách a zvou na ně i zákonné partnery svých lidí. Jiní sponzorují vzdělávací akce spojené s obědem nebo večeří, na kterých vystupují odborníci na lidské vztahy. Považují to za diplomatičtější způsob rozvoje. Další poskytují audio nahrávky se vzdělávacími tipy, které mohou zaměstnanci poslouchat například při jízdě v autě. Existují i speciální vzdělávací programy, které jsou určeny například pro zaměstnance přeložené na jiné místo, kde hrozí, že by to mohlo otřást jejich manželstvím.

„Manželská školení“ jsou součástí rostoucího trendu poskytování zaměstnaneckých programů v rámci boje proti obezitě nebo péče o děti. Jejich smyslem je šťastný a spokojený zaměstnanec, který bude zároveň i pracovitější.

-kk-
Zdroj: American Psychological Association - portál Americké psychologické asociace
Zobrazit přehled článků ze zdroje American Psychological Association