Cisco: Možnost práce na dálku je pro zaměstnance klíčová

V čem spočívá rozdíl mezi přáním zaměstnanců a realitou ohledně možnosti práce z domova či používání sociálních médií během pracovní doby? Odpovědi na tyto otázky se pokusil najít výzkum společnosti Cisco s názvem Cisco Connected World Report. Ukázalo se, že většina respondentů by přijala menší plat, pokud by mohla pracovat na dálku a získala více volnosti při využívání sociálních médií v pracovní době. Informoval o tom magazín BusinessWorld.

Zaměstnanci: Kvalitní pracovní výkon nevyžaduje docházení do kanceláře

Výzkum, kterého se zúčastnilo 2600 pracovníků a IT manažerů v 13 zemích, ukázal, že 60 procent zaměstnanců nepovažuje pro kvalitní pracovní výkon za nutné být v kanceláři zaměstnavatele. Možnost práce na dálku je klíčová pro 66 procent respondentů. Výměnou za možnost práce z domova by přijali i nižší plat. Téměř polovina zaměstnavatelů však uvádí, že není připravena práci na dálku podpořit. Důvodem jsou nedostatečně zavedená pravidla a technologie.

Souvisejí sociální sítě s prací?

51 procent zaměstnanců se domnívá, že sociální sítě přímo souvisejí s prací a přispívají k vytvoření rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem. 64 procent by si přálo, aby jim zaměstnavatel povolil používání sociálních sítí v pracovní době. Realita je však taková, že 41 procent respondentů nesmí v práci používat Facebook a 35 procent Twitter.

-kk-

Zdroj: CIO Business World.cz - webové stránky dvouměsíčníku o nových technologiích a efektivním řízení podnikové informatiky
Zobrazit přehled článků ze zdroje CIO Business World.cz