Existuje až 50 nejprotivnějších typů spolupracovníků

Víte, že existuje až 50 nejprotivnějších typů lidí, se kterými s každý den setkáváme na pracovišti? Naučte se s nepříjemnými spolupracovníky vyrovnat.

Lidé, kteří si chrání vlastní zadek, jsou nepříjemné osoby, protože trvají na tom, abychom všechno dělali podle předpisů a bez jakéhokoliv zkracování pracovního postupu. Co se týká jejich vlastní práce, moc toho neudělají. Budí ale dojem, že jsou velmi zaměstnaní. Když se jich zeptáte, na čem právě pracují, hodí na vás rozpačitý pohled, protože to v daném okamžiku nevědí ani oni sami. Proto by bylo dobré, abyste pracovali s lidmi, kteří jsou ochotní přijímat rizika a netrvají fanaticky na postupech a byrokracii.

Nemělo by vás ani překvapit, že v kanceláři mezi vámi sedí lidé posedlí svým vzhledem. Říká se jim narcisové. Udělají všechno, co je v jejich silách, aby dobře vypadali a dobře se cítili. Jestliže vám takový typ lidí vadí, zkuste je napodobovat. Začněte třeba zrcátkem vedle počítače.

Podle jednoho anglického spisovatele existují tři teorie, proč se na pracovišti setkáváme s tolika nepříjemnými lidmi. Podle té první je práce to samé co vojna, podle druhé jde o přežití toho nejlépe vybaveného a podle třetí je důvodem to, že všichni chtějí věřit, že jejich osud je řízen hvězdami. Proto za skutečnost, že jejich kolega je vůl, může to, že je narozen například ve znamení Panny.

Více ve výzkumu britského spisovatele a pozorovatele lidí Andrewa Holmese a jeho kolegy Dana Wilsona.

-pk-

Zdroj: HNonline - zpravodajský server slovenského ekonomického deníku Hospodárske noviny
Zobrazit přehled článků ze zdroje HNonline