HR Excellence Awards 2022 zná své vítěze

Soutěž HR Excellence Awards, která oceňuje nejlepší projekty a profesionály v oblasti lidských zdrojů za uplynulých 12 měsíců, zná své vítěze. V kategorii Velké společnosti zvítězila společnost O2 Czech Republic s projektem Talentový program. V kategorii Malé a střední firmy do 500 zaměstnanců získala první místo společnost Greiner Packaging Slušovice s.r.o. za projekt Flexibilka v Greineru. Soutěž HREA pořádá profesní organizace People Management Forum.

HREA 2022

Projekty porota posuzuje z pohledu jejich příspěvku k naplnění cílů firmy, obtížnosti stanovených cílů a inovativnosti řešení. To, co se zdá být jednoduché řešení, může pro ostatní být velkým přínosem. Porota vyhlašuje vítěze v kategorii Velké společnosti, Střední a Malé společnosti, Neziskové organizace, Veřejná správa a školy. O cenu veřejnosti se pak společnosti utkávají na HREA Summitu, kde jsou vyhlášeni vítězové jednotlivých kategorií. Odborné veřejnosti se představují všechny přihlášené projekty.

Cenu veřejnosti získala také společnost Greiner Packaging Slušovice s.r.o., cenu prezidenta PMF za společenský přínos obdržela FB skupina HR brainstorming za projekt Stands for Ukraine. V oblasti veřejné správy zvítězila Městská část Praha 7 s projektem Personální rozvoj Úřadu městské části Praha 7. Bylo také uděleno čestné uznání za inovativní podporu flexibility a diverzity společnosti Thermo Fisher Scientific s.r.o. za projekt Podpora rodičovství a zaměstnanců v naší firmě – StayIn. Čestné uznání za náročnost a komplexnost řešení outplacementu získala Sony DADC CZ, s.r.o. za projekt Outplacement program ,,Moje budoucnost“. Business Logic, s.r.o. obdržela čestné uznání za projekt Coinwage – Zaměstnanecký benefit 2023.

HREA 2022

„Účastnili jsme se s projektem O2 Heroes, což je talentový program pro naše zaměstnance. Přihlásili jsme se proto, že jsme chtěli načerpat inspiraci a zároveň ukázat to, co děláme. Náš projekt přinesl kýžené příležitosti pro ty zaměstnance, kteří přichází se zajímavými věcmi a posunují firmu vpřed. Projekt zajistil možnost rozvíjet se v oblastech, které zajímají je osobně, nejen společnost jako takovou. Pro zaměstnavatele je to důležité, protože skrz lidi se firma posouvá. Je tam engagement, což u našich lidí určitě platí,“ vysvětluje Veronika Housková, Learning & Development Manager ve společnost O2 Czech Republic, která získala první místo v kategorii Velké firmy.

„Do soutěže jsme se přihlásili s projektem, kterému říkáme Flexibilka. Je o tom, jakým způsobem zavádíme flexibilitu ve výrobní firmě s principem samoplánování. Chtěli jsme se zároveň inspirovat a vyhrát. Největším přínosem projektu pro naše zaměstnance je ten prostor ovlivňovat a balancovat v hledání dobře stráveného času jak v práci, tak doma s rodinou. Dobře vyvážit konkrétní životní situace jednotlivců. Firma díky tomu může lépe zajišťovat náš 24/7 výrobní proces a být tak více konkurenceschopná,“ líčí Zuzana Julinová, Human Resources Director ve společnosti Greiner Packaging Slušovice. Ta zvítězila v kategorii Malé a střední firmy do 500 zaměstnanců.

HREA 2022

„Jsem strašně ráda, že se dohromady přihlásilo 30 projektů, jeden lepší než druhý. My jsme jako porota měli strašně těžkou práci. Vůbec jsme nebyli schopní se pořádně rozhodnout, kdo bude první a kdo bude další a vzhledem k tomu, že jednotlivé kategorie mají pouze vítěze, tak jsme se rozhodli dát i čestná uznání, protože nám přišlo líto, aby z těch 30 projektů vyhrálo jen pět,“ uvádí Eva Hejlová, výkonná ředitelka PMF.

V minulém ročníku se přihlásilo přes 30 projektů. Ceny poroty si odnesly společnosti dm drogerie markt, Technická Univerzita Liberec, Stock Plzeň Božkov, OKIN Business Process Services a cenu veřejnosti, která se vyhlašuje na závěrečném HREA Summitu, si odnesla společnost McDonald´s.