Jobs.cz a Prace.cz přecházejí do finských rukou

Ilustrační snímek

Provozovatel dvou nejvýznamnějších portálů s nabídkou pracovních míst v České republice (www.jobs.cz a www.prace.cz), společnost LMC s.r.o., uzavřel dohodu o akvizici s finskou mediální skupinou Alma Media. Informoval o tom v tiskové zprávě s tím, že akvizice nebude mít žádný dopad na dvoustovku zaměstnanců LMC, ani na značky společnosti.

Tisková zpráva dále konstatuje, že detaily transakce nebudou zveřejněny. Například server Lupa.cz však přinesl zprávu o tom, že cena transakce činí 880 až 980 milionů korun.

Chtěl jsem především zajistit, aby LMC po uzavření transakce pokračovala v  dynamickém rozvoji a jsem velmi rád, že novým vlastníkem společnosti se stala právě Alma Media. Jsem přesvědčen, že transakce přinese zajímavé příležitosti pro rozvoj, a to jak zaměstnancům, tak managementu LMC, a že společnosti umožní pokračovat v uvádění nových inovativních služeb pro zákazníky,“ uvedl v tiskové zprávě Libor Malý, zakladatel LMC.

Mediální skupina Alma Media dosáhla v roce 2010 čistých tržeb ve výši 311,4 milionu EUR při provozní marži 13,9 %. Její akcie jsou obchodovány na Helsinské burze. Dle informací serveru Lupa.cz vlastní také 75% podíl ve společnosti Monster Oy, která je provozovatelem finského pracovního serveru Monster.fi.

LMC byla založena Liborem Malým, který ji nyní prodal, v roce 1996 a od té doby si drží vedoucí postavení na českém trhu. Letos očekává meziroční nárůst tržeb o 25 % na částku přesahující 400 milionů Kč.

-kk-

Zdroj: Lupa - server o českém internetu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Lupa