Lloyds odsouvá HR na nižší pozici

Ilustrační snímek

Personální ředitelka britské bankovní skupiny Lloyds (Lloyds Banking Group – LBG) Angie Risleyová přišla v rámci reorganizace seniorního vedení společnosti o pozici přímo pod výkonným ředitelem. Spolu s oddělením práva a auditu se HR přesouvá do nově vytvořené divize „corporate functions“, které bude mít v čele vlastního ředitele přímo odpovědného výkonnému řediteli. Ředitel HR se tak z úrovně B-1 posouvá na úroveň B-2.

V prohlášení pro server hrmagazine.co.uk banka uvedla, že tímto krokem nechce snížit vliv HR na řízení firmy, ale naopak jej zvýšit. Výkonný ředitel skupiny António Horta-Osório, který se nedávno vrátil ke své práci po dvou měsících zdravotní dovolené z důvodu extrémního vyčerpání, k tomu řekl: „Díky tomu, že jsme vytvořili pozici ředitele divize Corporate Functions, se dokážeme více soustředit na oblasti, jako je HR, právo a audit, které jsou nezbytné pro transformaci skupiny.“

Za první tři čtvrtletí roku 2011 ohlásila LBG ztrátu ve výši 3,85 miliardy liber. Od nástupu ekonomické krize propustila již více než 25 tisíc zaměstnanců. Generální ředitel se vzhledem k nepříznivé ekonomické situaci a výkonnosti skupiny zřekl své odměny za loňský rok.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine