Nejčastější chyby zavádění technologií pro řízení talentů

Ilustrační snímek

Samotné technologie talent managementu personalistům život neulehčí. Vždy je třeba vycházet z konkrétní strategie. Podle serveru Talent Management se při zavádění technologií pro řízení talentů chybuje nejčastěji v následujících případech.

1. Digitalizujete procesy, jejichž plnění považují zaměstnanci a manažeři za nudné a bez větší přidané hodnoty. Nedokážete se dívat na konečné výsledky různými pohledy.

2. Myslíte si, že zavedení technologie od určitého dodavatele je totéž, jako vyvinout vlastní strategii talent managementu. Podceňujete kulturní a organizační změny spolu s požadavky na podporu používání těchto nástrojů.

3. Věříte, že postupnou implementací všech modulů od příslušného dodavatele dosáhnete ideálního konečného řešení. Neuvědomujete si, že skutečné hodnoty a efektivity dosáhnete jen díky celostnímu uvažování a zavádění procesů napříč jednotlivými funkčními modely.

4. Zavádíte technologie talent managementu bez toho, abyste měli pevné základy v podobě informací o tom, kdo je čím podřízeným, v jakých geografických oblastech je potřeba reportování či jaký typ informací bude ukládán v základním HRMS a jaký v systémech pro řízení talentů.

5. Necháváte implementaci technologie, která má realizovat vaši strategii talent managementu, pod řízením oddělení IT. IT má být partnerem, nikoli vlastníkem projektu.

-kk-

Zdroj: Talent Management - portál amerického časopisu zaměřeného na řízení talentů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Talent Management