Personální inzerce vstupuje na Facebook

Největší profesní networkingová služba na FacebookuBranchOut – přišla s novým produktem, který umožňuje firmám inzerovat na jejich facebookových stránkách volné pracovní pozice. Jedná se o tzv. Jobs Tab - seznam s nabídkou pracovních míst, jehož prostřednictvím mohou fanoušci firem na inzerované pozice reagovat, sdílet inzeráty se svými přáteli a vytvářet si vlastní síť profesionálních kontaktů.

Nástroj Jobs Tab byl vyvinut tak, aby přinesl výhodu firmám i uživatelům hledajícím zaměstnání. Jak uvádí tisková zpráva společnosti BranchOut, z pohledu firmy jde především o výhodu v možnosti předložení nabídky fanouškům, u nichž lze předpokládat zvýšený zájem o jejich značku. Z pohledu uživatelů Facebooku je zásadní využití sociálního networkingu. Pracovní nabídky mohou sdílet se svými přáteli či sledovat, kdo další má o příslušnou práci zájem.

Betatestování nástroje Jobs Tab na svých facebookových stránkách se účastní společnosti Levi’s, Groupon, Kiva, charity: water nebo Readyforce. Jobs Tab si můžete prohlédnout například na stránkách neziskové organizace Kiva po kliknutí na odkaz "job openings".

-kk-

Zdroj: Talent Management - portál amerického časopisu zaměřeného na řízení talentů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Talent Management