Profesionální vzhled: Co už je příliš?

Úspěch v kariéře by měl více záviset na mozku, který máme v hlavě, než na účesu, který máme na hlavě. Je tomu však tak ve skutečnosti? Americká odbornice na publicitu a branding Maggie Jessupová popisuje ve své nové knize o budování osobní značky s názvem Fame 101, že i ty nejtalentovanější a nejtvrději pracující ženy si mohou zbytečně vytvářet skleněný strop přehlížením čtyř prohřešků ve svém vzhledu. Co už je příliš?

- Příliš stylu. Investice do nejnovějších módních trendů neznamená automaticky profesionální vzhled. Pokud opravdu chcete vypadat dobře, držte se pouze jediného pravidla ohledně stylu – vybírejte si to, co vypadá dobře na vás. Co je nejmodernější, je až druhá věc.

- Příliš mládí. Stále existuje mnoho žen, které si myslí, že se omladí o deset let, když se budou oblékat jako ženy o dvacet let mladší. Opak je však pravdou. Pokud vaše oblečení nebude odpovídat vašemu věku a postavení, nebude vás okolí brát vážně.

- Příliš špatné vlasy. Držte se těchto pravidel: Vyvarujte se domácí trvalé a nenechávejte si vlasy barvit kamarádkami. Pokud máte stejný účes jako na střední škole, pravděpodobně to nebude ideální.

- Příliš ohnutí. Chcete být štíhlejší a mladší? Udržujte si přímé držení těla – seďte i stůjte rovně, bradu nahoru a ramena vzad. Cvičte si je 30 dní a stane se pro vás přirozeným.

-kk-

Zdroj: American Management Association - portál Americké manažerské asociace (AMA)
Zobrazit přehled článků ze zdroje American Management Association