Skanska zavádí globální přístup k řízení talentů

Švédská stavební a developerská společnost Skanska oznámila, že se rozhodla pro investici do nástrojů pro řízení talentů dodávaných společností Taleo, tzv. Taleo talent intelligence tools. V současné době zaměstnává Skanska 52 tisíc zaměstnanců po celém světě včetně České republiky a patří k prvním firmám, které zavedly principy talent managementu. Jak uvádí britský server hrmagazine.co.uk, začínala s nimi v roce 2003 pomocí interně vytvořeného softwaru.

V průběhu následujícího roku chce Skanska prostřednictvím softwarových nástrojů společnosti Taleo pro nábor, řízení výkonnosti, rozvoj cílů a plánování kariéry a nástupnictví implementovat integrovaný přístup k řízení talentů. „Implementace globálního systému pro nábor a řízení talentů podporuje náš cíl poskytovat prvotřídní rozvoj našim současným zaměstnancům a vynikající příležitosti nově přicházejícím talentům,“ uvedla viceprezidentka pro HR Veronica Rörsgårdová.

Společnost očekává lepší orientaci v talentech, které má ve svých řadách. Chce lépe pochopit, jak správně nabírat, udržet a mobilizovat HR pro lepší obchodní výsledky. Platforma Taleo má zajistit jednoduchý unifikovaný pohled na celý životní cyklus zaměstnanců napříč organizací.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine