Twitter pomáhá hledat práci

Vzhledem k rostoucímu počtu zaměstnavatelů, kteří publikují volná pracovní místa prostřednictvím mikroblogovacího systému Twitter se tento stále populárnější sociální web rozhodl spustit nový nástroj, který má pomoci s hledáním zaměstnání. Uchazeči o zaměstnání tak jeho prostřednictvím mohou sledovat volná místa ve svém okolí.

Stránky www.twitterjobsearch.com ukazují návštěvníkům volná místa na vybraném kontinentu, v určité zemi nebo městě. Interaktivní mapa zobrazuje více detailů, pokud ji zvětšíte. Jednotlivá pracovní místa jsou na mapě označena modrými značkami.

Spoluzakladatel stránky TwitterJobSearch Bill Fischer potvrzuje, že zaměstnavatelé rychle začínají tuto službu používat. „Je stále překvapující sledovat globální dosah firem využívajících Twitter pro účely náboru zaměstnanců. Mapování volných míst ukazuje, jak rychle si jej náborová komunita osvojuje. Zatím jasně vede Velká Británie a Spojené státy, objevují se však i volné pozice ze vzdálených míst, jako je Portoriko, Grand Canaria nebo Ázerbájdžán."

 

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine