USA: Softwaru pro řízení talentů se daří

Bez ohledu na nepříznivou ekonomickou situaci se v USA dobře daří trhu se softwarovými řešeními pro řízení talentů. Podle výzkumu společnosti Bersin & Associates posílil v letních a podzimních měsících o 15 % a do konce roku by měl dosáhnout objemu 2,5 miliardy dolarů.

Nejsilnějšími hráči na trhu jsou společnosti SuccessFactors a Taleo, které v posledních měsících rozšířily své pole působnosti. Vrásky si nemusejí dělat ani společnosti IBM, Accenture, Mercer a Hewitt, které úspěšně poskytují kombinovaná řešení softwaru pro řízení talentů, poradenství a outsourcing.

Společnost SuccessFactors rozšířila v září svou působnost z výkonnosti a talent managementu na řízení výkonu firem. Přišla také s novým náborovým nástrojem usnadňujícím spolupráci mezi náboráři a liniovými manažery.

Podobně také Taleo představilo novou verzi svého softwaru pro řízení talentů, které zahrnuje nové uživatelské rozhraní a umožňuje přístup i z mobilních zařízení. Dále nabízí modul pro rozvoj zaměstnanců, který manažerům poskytuje přehled rozvojových plánů namapovaných do podoby konkrétních cílů, kompetencí a výkonnostních hodnocení.

-kk-

Zdroj: Workforce.com - informace o lidských zdrojích a jejich řízení
Zobrazit přehled článků ze zdroje Workforce.com