Vpusťte do kanceláře novou energii - zatancujte si

Někdy je práce plná zábavy a dny krásně ubíhají, občas se ale schůzky a porady vlečou, a vy už pak jen sedíte u počítače a koukáte skrz monitor. Takové dny je dobré trochu oživit. Pokud máte veselé kolegy, kteří jsou pro každou legraci, zapněte nějakou dynamickou hudbu a zkuste rozproudit krev trochou tance. Uvidíte, jak se den obrátí k lepšímu, a k práci zasednete s novým elánem.

Ilustrační snímek

Pokud máte v kanceláři dobrou partu, kde jsou kolegové pro každou legraci, není nic lepšího, než si sem tam spontánně zatancovat. Pokud vás to bude bavit, můžete si z toho navíc udělat pravidelnou zábavu a dělat tak kromě sbližování s kolegy i něco pro své tělo. Tanec jako takový je pro vaše tělo přínosný nejen po fyzické stránce, ale přináší také psychickou pohodu. Odplaví z vás negativní emoce a příval endorfinu zajistí dobrou náladu.

Kromě toho, že si užijete zábavu, tanec má pozitivní vliv hlavně na vaše tělo. Zlepšuje například kardiovaskulární systém. Nejlepší variantou je střídat rychlejší a pomalejší písně, protože se tím zvyšuje a snižuje tepová frekvence, což je výborné kardio cvičení. Protože tanec působí na všechny části těla, celkově zlepšuje fyzickou kondici.

Tanec je vhodný i pro lidi, které nezaujal žádný sport ani cvičení. Je vlastně úplně jedno, jaké pohyby děláte, hlavní je, že se vůbec hýbete. Tancovat může každá věková kategorie. Pokud vás trápí nějaké zdravotní obtíže, pohyby tomu uzpůsobíte, nemusíte přeci předvádět hned hříšný tanec, stačí se i pohupovat.

V případě kancelářského tance jde hlavně o zábavu, relax a sbližování se s kolegy. Třeba právě při této zábavě zjistíte, že máte společného více, než jste si mysleli a najdete si společný kurz tance či jiného cvičení, kam můžete vyrážet po práci. Vždy je skvělé se na něco těšit.

OfficeFitness je on-line program, který je připraven jak pro jednotlivce, tak pro celé firmy. Základem platformy jsou tzv. pětiminutovky pro každý pracovní den. Program je připraven jak v českém, tak v anglickém jazyce.