Zaměstnáváte cizince? Webová aplikace překládá do 7 jazyků

Modul Popisy pracovních pozic aplikace HR DRIVE společnosti TREXIMA se změnil. Drobná vizuální změna znamená velký přínos pro firmy, které zaměstnávají cizince. Od konce dubna mají uživatelé této aplikace možnost nechat si přeložit popisy pracovních pozic přímo aplikací.

HR DRIVE JAZYKY

Popisy pracovních pozic, které jsou pouze splněním administrativy při náboru zaměstnance, jsou mrtvé. Budoucnost mají takové popisy, které jsou kvalitní a dají se snadno aktualizovat. Z pohledu moderního personálního řízení mají popisy pracovních pozic ve firmě své místo, pokud s nimi firma pracuje. Vývoj technologií má obrovský vliv na práci a pracovní pozice, a proto je důležité mít správně aktualizované popisy pracovních pozic, aby se firma mohla úspěšně přizpůsobit novým technologiím a změnám v pracovních požadavcích.

V době globalizace, rostoucího počtu mezinárodních firem i zvyšování počtu zahraničních pracovníků v tuzemských firmách, je klíčové mít popisy pracovních pozic v cizích jazycích.

„Trh práce vykazuje trvalou poptávku, kterou stále více firem musí řešit zaměstnáváním cizinců. Některé firmy často potřebují i anglický nebo německý překlad pro své mateřské společnosti v zahraničí. Chtěli jsme těmto potřebám našich klientů vyjít vstříc, proto jsme se rozhodli modul Popisy pracovních pozic rozšířit o 7 nejžádanějších cizích jazyků,“ říká Pavel Puff, obchodní ředitel společnosti TREXIMA, která za vývojem celé aplikace HR DRIVE stojí. Na českém trhu práce se výrazně zvýšil počet cizinců, v roce 2022 jich v České republice pracovalo 282,4 tis.

HR DRIVE společnosti TREXIMA umožňuje přeložit popisy, které vytvoříte v českém jazyce, do vybraných jazyků přímo v aplikaci. V korporátním prostředí běžně používané jazyky angličtina a němčina jsou doplněny o dalších pět. Ty byly vybrány podle počtu cizinců zaměstnaných na českém trhu práce a jsou to jazyky ukrajinština, slovenština, polština, bulharština a rumunština. Kromě schopnosti překládat aplikace hlídá změny, které provedete v originále. Pokud tedy uděláte úpravu v českém popisu práce, upozorní vás na nesoulad mezi češtinou a přeloženými jazyky a potřebou vygenerovat nový překlad nebo upravit stávající.

Technologický pokrok umožňuje automatizaci a digitalizaci mnoha procesů v práci, což může vést k rychlejšímu tempu práce a zvyšování efektivity. Proto je důležité, aby popisy pracovních pozic zahrnovaly nejen aktuální pracovní úkoly a požadavky, ale také dovednosti a schopnosti, které budou pro zaměstnance důležité v blízké budoucnosti. Aplikace HR DRIVE takové kompetence obsahuje a umožňuje jejich zapracování do popisů.

Dalším důležitým faktorem při aktualizaci popisů pracovních pozic je zohlednění potřeb a očekávání zaměstnanců. Firma by měla být otevřená nápadům a zpětné vazbě od zaměstnanců, což umožní lépe porozumět jejich potřebám a motivacím. Zaměstnanci mohou být také zapojeni do procesu aktualizace popisů pracovních pozic, což může vést k většímu zapojení a zodpovědnosti.

Zaměstnavatelé by měli brát v úvahu neustále se měnící pracovní prostředí a požadavky trhu práce a aktualizovat své popisy pracovních pozic tak, aby byly relevantní a účinné pro současné i budoucí zaměstnance. To umožní organizaci lépe konkurovat na trhu práce a posílit svou pozici v době rychlého technologického vývoje. Aplikace přinese úsporu času přinese především personalistům, kteří mají tuto agendu na starosti.