Doba robotů: u lidí vyhraje emoční inteligence a empatie

Žijeme v době nastupující robotizace a umělé inteligence. Digitalizace a automatizace se stávají součástí našich každodenních životů. Používáme počítače, tablety, chodíme spát a probouzíme se s mobily. Digitálním nástrojům věnujeme víc času než svým blízkýma přátelům, doma, v rodině, kolegům, spolupracovníkům nebo podřízeným v práci.

Foto z minulého ročníku konference HR Know How

Dokážou ale roboti a digitální nástroje tím, že šetří náš i firemní čas, zvýšit motivovanost a produktivitu lidí ve firmách? Možná, ale jen potud, pokud bude lidský faktor a umělá inteligence v určité rovnováze. Aby nás umělá inteligence nepřeválcovala a nemanipulovala, je třeba aby unikátní lidská vlastnost – kritické myšlení, schopnost inovativně a kreativně myslet, se dál rozvíjela. A zároveň s tím i schopnost empatie a naslouchání. Závisí to vše ale i na odpovědnosti šéfů oddělení, managementů a dozorčích rad a představenstev organizací. To jsou závěry mnoha diskusí, zkušeností a konferencí k tématu umělá inteligence ve světě i v tuzemsku.

Platformou, kde můžete diskutovat o tom, jak je důležité pro rozvoj motivovanosti a výkonnosti firem vyvažovat robotizaci a lidský faktor, bude HR konference společnosti People Management Forum, která se koná  9. dubna 2019 v Ústavu molekulární genetiky Akademie věd ČR, Vídeňská 1083, Praha 4.

Její název je Engagement a výkonnost v digitální éře. Seznámí vás s trendy, které digitalizace vnáší do byznysu, a s rolí, kterou v tomto procesu budou hrát HR oddělení firem. Nejen že HR oddělení se budou měnit v útvary, které budou digitální technologie používat, ale HR se bude stávat oblastí, která bude manažerům pomáhat při obrovské změně v práci s lidmi v digitální robotické době. Velký dopad bude mít tato změna na nábor, hodnocení lidí, komunikaci, rozvoj a vzdělávání, nástupnictví i motivaci a odměňování. Zásadně ovlivní oblast výběru a práce s talenty a plánování pracovní síly i budování značky zaměstnavatele.

O tom všem se bude hovořit a diskutovat na výroční konferenci HR Know How, která se koná 9. dubna v Praze. Nosným tématem je Engagement a výkonnost v digitální éře.

Součástí programu jsou 4 workshopy například Štěstí v práci, Pracovní judikatura a také panelová diskuse Odměňování na přehřátém trhu práce. Co s tím?

Na konferenci bude i vzácný host, intendant a ředitel Národního divadla Moravskoslezského, Jiří Nekvasil, operní režisér, který prozradí ze zákulisí své práce, jak pracovat s uměleckými osobnostmi, aby vzniklo úspěšné umělecké dílo. 

Dále se na konferenci dozvíte, jaké jsou klíčové faktory engagementu, jak Employee Experience - zaměstnanecká zkušenost ovlivňuje angažovanost lidí a výkonnost a co je well being.

Mezi inspirující a atraktivní řečníky letošní HR konference patří určitě:

  • Key Note Speaker: Thierry Stéphan, president Krauthammer Group
  • Ján Uriga, Leader, PwC Experience Center
  • Marek Premus, HR ředitel, Alza.cz
  • Iveta Volfová, HR ředitelka, B. Braun Group CZ/SK
  • Andrea Hepnerová, Vice President, Head of Digital HR Experience, Middle&Eastern Europe (MEE), SAP
  • Kateřina Lukášová, HR ředitelka, Sazka
  • Jiří Nekvasil, ředitel, Národní divadlo Moravskoslezské
  • Michal Šrajer, chief happines officer, stestivpraci.cz
  • Denisa Černá, HR manažerka, Hilti ČR a další přednášející.

Těšíme se na vás, zapojte se o diskuse o budoucnosti.

Více informací