Domelie.cz, nový člen rodiny Profesia, pomáhá rodinám a podporuje alternativní úvazky

Společnost Profesia se rozrostla o inzertní portál Domelie.cz, který se věnuje hlídání dětí, pomoci v domácnosti, doučování nebo péči o seniory. Hlavní vizí projektu je, aby každá rodina rychle získala kontakt na různé poskytovatele těchto služeb a mohla si správně vybrat a zároveň podpora alternativních úvazků.

Stále více českých rodin hledá výpomoc

Společnost Domelia byla založena v roce 2009, kdy spustila svůj slovenský web Domelia.sk. O rok později vstoupila na český trh se službou Domelie.cz. V současnosti má Domelie na československém trhu 33 400 registrovaných klientů. V České republice se jedná o 4 400 rodin nebo jednotlivců a 8700 poskytovatelů.

,,Jako významný hráč na českém pracovním trhu s online pracovní inzercí, kde se soustřeďujeme na firemní klientelu a uchazeče o zaměstnání, tak dále posilňujeme i v oblasti rodin a jednotlivců, kteří jednorázově nebo opakovaně potřebují výpomoc v domácnosti,“ řekla Kateřina Jaroňová z Profesia.cz.

Rodiny chtějí pomoci hlavně s úklidem domácností a hlídáním dětí

Největší zájem je oboustranně o hlídání dětí a uklízení. Své služby zde nabízí 1700 chův pro děti a více než 1100 paní pro domácnost. O doučování a péči o seniory je zatím menší zájem ze strany rodin, v databázi však najdeme 600 poskytovatelů na doučování a 400 starajících se o seniory.

,,Domelie.cz nabízí práci při studiu nebo zaměstnání. Každý se může rozhodnout kolik, kdy a kde budete pracovat. Poskytovatele informujeme o každém novém inzerátu, který zadávají rodiny nebo jednotlivci, který odpovídá jeho profilu.

Na druhé straně, dáváme možnost matkám rychleji nastoupit do práce, protože u nás mohou najít pečovatelku k dětem podle své potřeby: na odpolední hodiny nebo během nemoci dítěte,“ řekla o službě projektová manažerka Dana Krupová.