Gi Group přebírá pobočky Work Service v České republice a na Slovensku

Skupina Gi Group, která patří mezi přední globální společnosti v oblasti náboru a HR služeb, a jejíž součástí je od roku 2018 také personální agentura Grafton Recruitment, přebírá od Work Service S.A. její pobočky v České republice a na Slovensku. Gi Group tak dále posiluje svoji pozici ve střední a východní Evropě. Transakce, kterou dozorčí rada společnosti Work Service S.A. odsouhlasila 10. února 2021, bude dokončena v následujících týdnech.

Gi Group a Work Service zahájily spolupráci v únoru 2020 podpisem investiční dohody. V návaznosti na ni získala v srpnu loňského roku Gi Group v této společnosti většinový podíl a poskytla jí potřebnou finanční podporu. Prodej české a slovenské pobočky Work Service je součástí strategie, o které rozhodla dozorčí rada počátkem roku 2019. Strategie zahrnuje kromě tohoto prodeje také snížení finančních závazků a zaměření aktivit především na polský trh.

Skupina Gi Group nabízí od roku 2018 v České republice a na Slovensku široké portfolio HR služeb pod značkami Grafton Recruitment a Gi Group. Převzetí poboček Work Service S.A. umožní Gi Group rozšířit nabídku služeb na poli náboru, dočasného přidělení a outsourcingu. Zároveň posílí pozici na obou trzích v oblasti náboru vedoucích pracovníků, školení a poradenství v oblasti HR.

Spojením českých poboček Gi Group, Grafton Recruitment a Work Service dojde k posílení naší pozice jako lídra v oblasti personálních služeb, z čehož budou těžit jak naši obchodní partneři, tak uchazeči,” komentuje Martin Malo, ředitel českých poboček Grafton Recruitment a Gi Group.

Pro skupinu Gi Group jde o důležitý krok vpřed. Na obou trzích, které jsou pro nás velmi strategické, budeme silnější a jsem si jist, že díky tomu dokážeme upevnit a zvýšit náš podíl na trhu,” prohlašuje Stefano Colli-Lanzi, výkonný ředitel Gi Group.

Stávajícím zákazníkům Work Service S.A. budou poskytovány stejné služby jako doposud, pouze pod značkou Gi Group Temp & Perm.

Spojení Work Service s Gi Group a Grafton Recruitment zvýší kvalitu a rozsah námi poskytovaných personálních služeb na českém trhu. Očekáváme, že synergický efekt bude okamžitý a dlouhodobý a umožní nám ještě lépe vyjít vstříc zaměstnavatelům i uchazečům v této složité době,“ říká Jan Stehlík, ředitel české pobočky Work Service.

O Gi Group

Gi Group je první italská nadnárodní společnost působící v oblasti zaměstnávání a zároveň je jedním ze světových leaderů v oblasti služeb zaměřených na rozvoj trhu práce. Skupina působí v oblasti dočasného přidělení i zaměstnávání na hlavní pracovní poměr, dále pak vyhledávání a výběru zaměstnanců, executive search, školení, podpory relokace, outsourcingu a poradenství v oblasti personálních a administrativních služeb. Díky procesu internacionalizace, který byl zahájen v roce 2007, v současné době působí společnost Gi Group přímo nebo prostřednictvím strategických partnerství ve více než 50 zemích Evropy, Asie, Afriky a Ameriky. Na konci roku 2010 dosáhla Gi Group významného uznání díky svému vstupu do Světové organizace pro zaměstnanost (WEC), jakožto Světový korporátní člen.

O Grafton Recruitment Czech Republic

Grafton Recruitment, s.r.o. byla založena v roce 1994 a v současné době je zastoupena 14 pobočkami po celé ČR: v Praze, Brně, Jihlavě, Ostravě, Ústí nad Labem, Českých Budějovicích, Plzni, Zlíně, Liberci, Olomouci, Hradci Králové a Kolíně. Grafton Recruitment nabízí efektivní řešení v otázkách náboru, ať už se jedná o jednorázové vyhledání zaměstnance nebo velkoobjemové nábory pro soukromý i veřejný sektor. Specializuje se dále na agenturní zaměstnávání formou dočasného přidělování. Připravuje také na míru řešení outsourcingu nebo kompletní zajištění servisu náboru řízením celého procesu jako hlavní dodavatel. Patří rovněž mezi přední poskytovatele outplacementových služeb a poradenství nebo výběru zaměstnanců pomocí assessment center, speciálních testů a dodatečně nabízí poradenský servis v oblasti lidských zdrojů. Grafton Recruitment je součástí GiGroup. Více na www.grafton.cz.