Jak si poradit s životopisem a pohovorem v angličtině

Chcete si najít či změnit zaměstnání? Toužíte po lepší práci a kariérním růstu? Pak jistě víte, že první dojem je v ucházení se o místo klíčový. Zvláště pokud výběrové řízení probíhá v jiném než rodném jazyce. Jazyková agentura Channel Crossings poradí, jak v této situaci nejen zdárně obstát, ale i zazářit.

Ve výběrovém řízení platí skautské „být připraven“ hned dvakrát. Každý uchazeč o práci by měl nejen dbát, aby jeho životopis působil profesionálně, ale taktéž aby obstál při samotném pohovoru. V češtině můžeme snáze improvizovat, ale cizí jazyk nás může překvapit už samotnou podstatou, vyvolat trému a zničit naděje na vysněné pracovní místo. „Jak ukázal náš nedávný průzkum, uchazeči o práci podceňují důležitost jazykové vybavenosti,“ podotýká Vítězslav Bican, ředitel jazykové agentury Channel Crossings a dodává: „V dnešní době navíc není výjimkou, že zaměstnavatel požaduje životopis a pohovor i v angličtině, přestože jde o pozici v české firmě. U zahraničních společností a nadnárodních koncernů je to pak již zcela běžné.“

Jak si tedy při ucházení o práci, kde je angličtina vyžadována, počínat? Jazyková škola Channel Crossings nabízí speciální kurzy, které se přímo zaměřují na napsání životopisu a motivačního dopisu v angličtině, stejně jako přípravu na úskalí pohovoru v anglickém jazyce. Oba kurzy jsou založené na interaktivní spolupráci s lektorem a umožní získat praktické tipy, jak udělat dobrý dojem a čeho se vyvarovat.

Kurzy v délce dvou týdnů budou zahájeny 28. ledna 2013. Celkem na účastníky čeká 8 lekcí výuky, v rámci kterých získají užitečné tipy před pohovorem, odpovědi na typické otázky, se kterými se na pohovoru mohou setkat, tipy jak argumentovat i pomůcky pro situace, kdy nebudou rozumět.

Více informací najdete na www.chc.cz/pohovor

O CHANNEL CROSSINGS

Jazyková agentura Channel Crossings patří již dlouhá léta mezi prestižní instituce v oblasti vzdělávání. Zabývá se poskytováním jazykové výuky pro firmy i veřejnost, mezi jednu z hlavních aktivit, kromě překladatelské činnosti, patří i zprostředkovávání jazykových kurzů v zahraničí. V České republice působí od roku 1993 a brzy se stala špičkou ve svém oboru, což dokládají i mnohá ocenění. Jazyková škola Channel Crossings je zakládajícím členem ACERT, (Asociace certifikovaných jazykových škol), a v roce 2012 se stala členem AJŠA (Asociace jazykových škol a agentur ČR).

Více informací naleznete na www.chc.cz.