Konec hledání perfektního zaměstnání. Co kdyby si vás našlo samo? To je nový matching na StartupJobs

Portál StartupJobs posouvá hranice HRTechu i samotného HR na novou úroveň. Jako první spouští matching uživatelů a pracovních nabídek, který bude využívat také prvky umělé inteligence.

behavera-test

Kandidáti, kteří svůj profil na StartupJobs dostatečně vyplní, získají zdarma Premium účet. Právě ten je vstupní branou k pracovním nabídkám doslova na míru. StartupJobs v tuto chvíli eviduje zhruba 90 tisíc uživatelů, asi dvě stě z nich má profil vyplnění do té míry, že dosahuje na úroveň Premium. Tito uživatelé mají nyní zdarma přístup k unikátní simulační hře vytvořené společně s Behaverou. Osobnostní test prověří řadu pracovních dovedností, a dle výsledných atributů a dalších testů dostupných zdarma na StartupJobs dokáže systém navrhnout kandidátům ty nejvhodnější pozice. Už žádné zdlouhavé hledání, zaměstnání si vás najde samo.

Naším cílem je posouvat HR neustále dopředu, to se nám díky novým technologiím daří. Nebojím se říci, že matching kandidátu je revoluční krok v této oblasti. Na základě simulační hry si kandidát prověří své dovednosti. Dle výsledků pak dokážeme kandidátům nabídnout inzeráty, které jsou šité na míru jejich dovednostem, talentům i zálibám. Člověk se pak už jen jedním kliknutím přihlásí. Tato nová funkce je jedním ze základních pilířů, jež budou tvořit moderní a digitální HR. Aktuálně má průměrný uživatel na StartupJobs vyplněno 20 % profilu, ale během několik minut lze dovyplnit na 85 %, která jsou potřeba k přístupu ke hře,” říká Filip Mikschik, zakladatel a CEO StartupJobs.

Unikátní simulační hra

Spolu s firmou Behavera připravil portál StartupJobs propracovanou simulační hru, která odhalí kandidátovy schopnosti na základě jejich testování. Od běžných testů se liší tím, že uživatelé nehodnotí sami sebe, ale na pomocí simulovaných situací řeší jednotlivá zadání a ta systém vyhodnocuje. Získají se tak přesnější a objektivnější výsledky. Hra je zaměřená primárně na leadership. Není však určená pouze manažerům, protože testuje řadu dalších schopností jakou jsou komunikace, efektivita práce, motivace a samotný přístup k práci. Výsledné atributy pak dokáže StartupJobs propojit s pracovními nabídkami a navrhnout kandidátovi ty nejvhodnější, aniž by je sám musel vyhledávat. “Hra je pro všechny naše kandidáty přístupná zdarma, pokud si kompletně vyplnili profil na úroveň Premium. Běžně takové simulační hry přijdou na sumu v řádu tisíců, ale jelikož chceme posouvat StartupJobs pořád dopředu a nabízet ten nejlepší servis, tak jsme spuštění hry podmínili jen profilem na portálu,” vysvětluje Mikschik.

Metoda testování uživatelů hry vznikla na světových teoretických základech v Česku. Odráží tedy potřeby českého HR, protože ho chápe.

Premium účet

Další novinkou portálu jsou právě Premium účty. Ten kandidát získá tak, že si kompletně, během pěti minut, vyplní svůj profil, který slouží nejen jako vstupenka k simulační hře, ale plní i mnoho dalších funkcí. Je to kariérní a dovednostní obraz kandidáta, takže firmy dostanou společně s výsledky z hry i kompletní informace o kandidátovi, což jim usnadní a zrychlí rozhodování při náboru nových zaměstnanců.

Tohle je však jen začátek novinek, které v blízké budoucnosti spustíme na StartupJobs i na nově vzniklé platformě Nelisa. Přihlášení se na inzerát jedním kliknutím, zobrazování pouze relevantních nabídek, to jsou první kroky k modernizaci HR trhu. StartupJobs je nejlepším místem pro hledání práce ve startupech, Nelisa pak brzy bude celokarierním průvodcem, který využívá ty nejmodernější technologie a poznatky z HR,” dodává Mikshick.