Měnit zaměstnání je vhodné po pěti a více letech, shodli se v anketě návštěvníci portálu OnlinePráce

Praha, 27. července 2011 - Změnit zaměstnání je podle většiny návštěvníků pracovního portálu OnlinePráce nejvhodnější jednou za pět a více let. Shodlo se na tom 61 procent účastníků červnové ankety. Dalších 28 procent respondentů uvedlo, že je vhodné práci měnit jednou za dva až tři roky. Jen 11 procent lidí si myslí, že práci lze měnit každý rok. Ankety se zúčastnilo 1388 návštěvníku pracovního portálu OnlinePráce.

„Při pohledu na výsledky ankety lze říci, že hlasující návštěvníci portálu jsou v názoru na střídání zaměstnání relativně konzervativní,“ říká Lea Kozáková ze zákaznického servisu OnlinePráce. Obecně je podle ní vhodné práci neměnit příliš často, optimální je rozmezí tři až pět let, někdy i více. Časté změny zaměstnání mohou uchazeče o novou práci silně limitovat, protože to pro potenciálního zaměstnavatele není dobrý signál a může si oprávněně myslet, že ani u něj kandidát nezůstane dlouho. Nápadně časté střídání místa, třeba po roce, také může personalistům signalizovat, že dotyčný kandidát není buď dostatečně zralý, nebo že se jedná například o konfliktního člověka.

Pracovní portál OnlinePráce vznikl v roce 2006 a slouží jako inzertní server pro vyhledávání zaměstnanců ze všech regionů celé České republiky v různých oborech. Vedle toho firmám poskytuje ucelené služby v oblasti HR marketingu a uchazečům o práci nabízí komplexní poradenství při hledání práce. Jako první na českém trhu spustil v prosinci roku 2009 novou službu – online testování kandidátů, které umožní firmám hledajícím nové zaměstnance rychlejší a přesnější orientaci při výběru vhodných kandidátů. Více informací o portálu OnlinePráce najdete na www.onlineprace.cz, přímo o OnlineTestu kompetencí pak na www.onlinetestovani.cz.