Nadcházející víkend bude díky veletrhu Biostyl ve znamení zdravých potravin i životního stylu

Praha, 7. dubna 2011 – Největší tuzemský veletrh orientovaný na zdravý životní styl, BIOSTYL 2011, přivítá o nadcházejícím víkendu návštěvníky z celé republiky. Od pátku 8. do neděle 10. dubna nabídnou pořadatelé vůbec nejpestřejší program za dobu šestileté historie veletrhu. Na pražské holešovické Výstaviště se sjedou stovky odborníků a vystavovatelů. Ti zde budou prezentovat své produkty a služby vycházející vstříc stále silnější poptávce po kvalitních potravinách a zdravých produktech, stejně jako po způsobech šetrnějšího přístupu k životnímu prostředí i zdokonalování vlastní osobnosti. Organizátoři proto v letošním roce vsadili na žánrovou pestrost zaměřenou na rodiny s malými dětmi, podnikatele anebo seniory. Pod hlavičkou BIOSTYLU se tak skrývají ještě tři další veletrhy: EVOLUTION, ECOWORLD a ESOTERIKA.

Ctirad Hemelík, ředitel pořádající společnosti Felicius Media s.r.o., říká: „Výstaviště v Holešovicích se v nadcházejících dnech promění v místo pro setkávání lidí, kteří se zajímají o věci, jež dávají jejich životům hlubší rozměr, a není jim lhostejné, v jakém prostředí žijí. Přeji všem návštěvníkům, aby z našich veletrhů odcházeli plni dojmů a pozitivních energií.”

Pro každý ze čtyř veletrhů bude v Průmyslovém paláci vyhrazena speciální sekce, kde bude po dobu tří dnů probíhat jedinečný program. Stejně jako v předchozích ročnících budou moci návštěvníci množství nabízených produktů, výrobků nebo služeb osobně vyzkoušet. Hojně navštěvované bývají rovněž četné přednášky, workshopy a diskuse k jednotlivým oborům aktuálním mezi dnešní populací. Cena jednodenních vstupenek je 200 Kč. Další informace o veletrhu a o programu najdete na www.biostyl.cz. Poslední příležitost zakoupit vstupenky v předprodeji za zvýhodněné ceny na www.vstupenkov.cz.

O tomto víkendu se vůbec poprvé představí veletrh zaměřený na vzdělání a osobnostní růst s názvem EVOLUTION. Návštěvníci se mohou těšit na čtyři sekce věnované jazykovému vzdělávání, osobnostnímu rozvoji jednotlivců, vzdělávání škol a neziskových organizací, a také na část určenou především firemním návštěvníkům zvanou Inner winner. Její součástí bude množství nejrůznějších přednášek a moderovaných debat s významnými lídry z nejvyšších managementů firem operujících v ČR, ale i s předními světovými odborníky.

Značný prostor získají témata opírající se o nejnovější poznatky ve zkoumání lidského mozku, jiná naopak promítnou do světa byznysu oblasti, jako jsou emoční inteligence nebo divadlo a s ním spojené umění improvizace. Na EVOLUTION tak zavítá například první renomovaný neurolog z ÚVN Praha a přední odborník na magnetickou rezonanci MUDr. Jiří Vrána Ph.D., jenž společně s dalšími dvěma kolegy pomůže účastníkům přednášky Neuroleadership odkrýt princip fungování lidského mozku v reakci na změnu, řízení a výkon.

Dalšími přednášejícími budou Angličan Peter Chappel, který vyvinul metodu zvyšování výkonu lidského mozku za pomoci speciálních rezonančních nahrávek, a dále Jiří Vokáč Čmolík, který experimenty převádí do praxe a navíc stojí za organizací veletrhu EVOLUTION. Zájemci, které láká vyzkoušet si osobně, jak funguje jejich vlastní mozek, a pocítit sílu jeho rezonancí, mají poslední šanci se do sekce Inner winner přihlásit. V rámci přednášky budou rovněž zveřejněny výsledky českého výzkumu v oblasti Neuroleadershipu.

O vědecké poznatky o fungování mozku rovněž vychází tzv. Firewalking neboli chůze po žhavém uhlí. Po uhlících rozžhavených na 500°C se odpoledne v neděli 10. dubna podle očekávání projde na 500 až 2000 zájemců s chutí experimentovat. Jejich bravurní výkony pak budou navíc zaznamenány do České knihy rekordů.

Další zajímavostí, kterou by si neměli nechat ujít především byznysmeni, bude přednáška Korporátní drama – řešení konfliktů zasvěcená technice zvané korporátní drama. Tato technika usiluje o řešení konfliktních situací, které si sami v průběhu života vytváříme. Na modelové scéně si účastníci budou moci vyzkoušet zvládání problémových situací pomocí divadelních postupů. Tato metoda je velmi účinnou pro svůj nadhled nad konfliktní situací a rovněž oblíbenou, neboť většinou při hře zavládne humorná atmosféra.

Na návštěvníky BIOSTYLU čeká mnoho dalších neméně zajímavých lákadel. Potraviny a nápoje v bio kvalitě v sobotu nabídne Farmářské tržiště před Průmyslovým palácem. Na stáncích nebudou chybět kromě tradičních produktů jako sezónní ovoce a zelenina, mléčných výrobků nebo pečiva také hovězí a vepřové maso, vína či pálenky. To vše bude možné si odnést domů v tzv. bio bedýnce. Gurmáni se mohou těšit na poutavou cooking show populárního mistra kuchaře Zdeňka Pohlreicha. Vařit se bude rovněž v kuchařském koutku, kde bude možné využít i kreativitu a kuchařský um nejmenších návštěvníků.

U bio tématiky zůstane i připravovaná bio módní přehlídka. Představeny budou modely z tzv. mírumilovného hedvábí, které vzniká v Indii na základě filozofie nenásilí. První samostatnou oděvní kolekci z mírumilovného hedvábí představí pod značkou "zlatareneta" Renata Holoubková z Biotextilní platformy AMWA. Kromě praktických oděvů denního nošení budou k vidění a zároveň zakoupení i fashion designové výtvory.

Veletrh ECOWORLD má připravena témata jako ekologické bydlení, šetrné zacházení s energiemi a také drogistické přípravky ohleduplné k životnímu prostředí. Představí stavební materiály, elektrické spotřebiče a další výrobky a značky se zaměřením na ekologii. Prostor pro své rady, jak šetřit elektřinu a tím pádem i životní prostředí, dostane také dodavatel zelené energie a hlavní partner veletrhu, společnost Nano Energies.

Veletrh alternativního životního stylu ESOTERIKA se svou již sedmiletou tradicí bude prezentovat známé i zcela nové obory a techniky, jejichž společným jmenovatelem je sebepoznání, duchovní a osobnostní růst člověka. Mimo obvyklých esoterických směrů se představí rovněž znalci alternativní medicíny, relaxační a léčebná centra a meditační techniky. Zájemci se můžou těšit na celou řádku významných osobností z celého světa, které jsou jedničkami světových duchovních a léčitelských směrů. Nebudou chybět ani odborné konzultace v poradenské zóně a možnost aplikovat předváděné techniky v praxi. K dispozici a zakoupení bude také množství tematické literatury, audio a videonosičů nebo populární a vždy hojně navštívená poradenská zóna či například věštírna Květy Fialové.

Ani letos nebudou chybět pokaždé oblíbené poradenské zóny, v mnohých případech dokonce s možností vyzkoušet si nebo otestovat dotyčné metody či styly osobně. Návštěvníci se dozvědí také o nejnovějších vzdělávacích kurzech a v rámci doprovodného programu na ně čekají desítky přednášek a besed s předními světovými odborníky na různá témata, včetně interaktivních programů a mnoha dalších nabídek.

Partnerem veletrhů je Incheba Praha.

Generálním partnerem veletrhu BIOSTYL je společnost INTERSPAR, odborným garantem je PRO–BIO Svaz ekologických zemědělců ČR.

Odborným partnerem veletrhu Ecoworld je CENIA – česká informační agentura životního prostředí.

Generálním partnerem veletrhu Evolution je společnost Inner Winner, partnery jsou společnosti EduCity, Top Vision, ČSRLZ, HR Forum.

Partnerem veletrhu Ecoworld je společnost Nano Energies.

Hlavním mediálním partnerem veletrhů je Tiscali.cz.

Další informace: