Peníze i měsíc volna navíc pro novopečené rodiče

Tuzemští zaměstnavatelé poskytují svým zaměstnancům stále větší výhody, od příspěvku na sport pro všechny členy rodiny až po „flexidays“. Například společnost Nestlé od ledna 2022 rozšiřuje svou nabídku benefitů pro čerstvé rodiče o doplácení rozdílu mezi mateřským příspěvkem a hrubou mzdou či o delší placené volno.

Nestlé

„V Nestlé chceme kvalitnější život a budoucnost pro všechny. Tímto novým zaměstnaneckým benefitem bychom rádi pomohli všem rodičům, kteří přivítají do rodiny nové přírůstky. Svých zaměstnanců si vážíme a chceme jim být oporou při životních změnách,“ říká Zdeňka Matoušková, ředitelka HR pro Nestlé Česko a Slovensko, a dodává: „Těší mě, že Nestlé v Česku a na Slovensku ukazuje nové možnosti v péči o zaměstnance.“

Podpora pro oba

Zaměstnanci, který zůstává po narození či adopci dítěte doma a pečuje o něj, bude Nestlé po dobu 18 týdnů doplácet rozdíl mezi sociální dávkou (peněžitou pomocí v mateřství) a hrubou mzdou. Pracovníkovi, který s ratolestí nezůstává po narození doma a vrací se do práce, poskytne společnost 4 týdny placeného volna.

Praktický průvodce pro nastávající rodiče

V rámci podpory rodičů nabízí společnost i další výhody. Kromě již zmíněné finanční podpory mají zaměstnanci, pokud to situace umožňuje, také k dispozici možnost práce na flexibilní pracovní úvazek při rodičovské dovolené či praktického průvodce pro čerstvé i nastávající rodiče. Z něj se přehledně dozví vše, co je potřeba znát a zařídit, aby pro ně tato významná životní změna byla co nejhladší a nejjednodušší a nemuseli to složitě vyhledávat. Rodiče navíc dostávají měsíční příspěvek na výrobky dětské výživy.