Profesia days: 7 969 pracovních nabídek na 4 000 m2

Dne 24.-25. října 2012 na výstavišti PVA EXPO Praha Letňany proběhne 2. ročník veletrhu práce Profesia days, který je plný pracovních a kariérních příležitostí. Vystavovat budou zástupci z více než 85 společností. Na ploše 4 000 m2 si budou moci návštěvníci vybírat z 7 969 pracovních nabídek a čeká na ně bohatý odborný program. Vstup je zdarma.

Na veletrhu budou vystavovat zaměstnavatelé i personální agentury. Zastoupeny budou domácí i zahraniční společnosti. Prezentovat se přijedou i společnosti z 11 státu Evropy a Asie.

Na veletrhu vystavují společnosti z IT oboru, průmyslu i poboček maloobchodních sítí

Informační  technologie patří v posledních letech k nejrychleji rostoucímu odvětví, které nabírá největší počet nových zaměstnanců. I na Profesia days budou nejvýznamnější globální IT zaměstnavatelé nabízet stovky pracovních míst. Dalších přibližně 100 zaměstnanců budou hledat bankovní instituce a finanční domy. Návštěvníci si mohou vybrat i mezi desítkami nabídek práce v průmyslu nebo maloobchodě.

"Rádi bychom účastníkům nabídli přibližně 50 vybraných aktivních pracovních pozic zejména v oblasti IT, obchodu, financí i marketingu", říka Karolína Kunftová, Team Leader a Recruitment Consultant ze společnosti CPL Jobs.

Společnosti nejvíce hledají v roce 2012 uchazeče v průmyslu, IT nebo maloobchodě

Od ledna 2012 jsme na pracovním portálu Profesia.cz zveřejnili 55 688 pracovních nabídek. V meziročním srovnání můžeme sledovat na online trhu práce mírné zpomalení náborů.

Nejvíce pracovních nabídek vytvořily od začátku roku společnosti pro uchazeče, kteří si hledají práci na pozicích v oblasti obchodu, informačních technologií, strojírenství, výroby nebo managementu.

Porovnáme-li počet pracovních míst v jednotlivých oborech s rokem 2011, letos se nejvíce dařilo v bezpečnosti a ochraně, službách, pomocných pracích, automobilovém průmyslu a bankovnictví.

"Vzhledem k našim dlouhodobým zkušenostem v oblasti náboru a HR předpokládáme, že v příštím roce bude situace příznivější pro společnosti z oblasti IT a FMCG, kde očekáváme zvýšenou poptávku po odbornících především na vysoce kvalifikované technické pozice. Perspektivní kandidáti budou nejvíce žádaní v sektoru specifických služeb a také v oblasti R&D (Research and Development). Předpokládáme, že nábor na poli financí, bankovnictví či stavebnictví bude menší než tomu bylo v předchozích letech", uzavíra Kunftová ze společnosti CPL Jobs.

Největší šance mají lidé se středoškolským vzděláním s maturitou

Veletrh práce Profesia days je jedinečný v tom, že je určen všem kategoriím zájemců: od studentů, přes pracující, nezaměstnané aktivně hledající si práci i ohrožené skupiny na trhu práce.

V průběhu 2 dní si mohou hledat práci lidé s různými zkušenostmi nebo vzděláním, stejně tak využít odborný program, který dává odpovědi na otázky o práci a pomáhá získat dobré zaměstnání.

Do dnešního dne byla v roce 2012 zveřejněna na pracovním portálu Profesia.cz více než třetina pracovních nabídek pro osoby se středoškolským vzděláním s maturitou. Dalších 16 % tvořily nabídky vhodné pro osoby se středoškolským vzděláním bez maturity. Na třetím místě se umístily nabídky pro vysokoškoláky s 15 %.