S příchodem podzimu firmy častěji volají po prevenci a péči o zdraví svých zaměstnanců

Praha, 7. listopadu 2011 -  Meziročně o 17% stoupla poptávka firem a jejich zaměstnanců o benefity, které jsou spojeny s prevencí a péčí o zdraví. Tento trend je nejzřetelnější právě nyní s příchodem podzimu. Vyplývá to ze statistik společnosti Sodexo – Řešení pro motivaci, která poskytuje komplexní řešení pro motivaci zaměstnanců. Zvýšená poptávka firem po péči o zdraví je jedním z důvodů, proč Sodexo zahájilo spolupráci s největší českou internetovou lékárnou Lekarna.cz a předním dodavatelem očkovacích služeb společností Avenier a mnoha dalšími.

„Oproti minulým rokům zaznamenáváme u našich zákazníků větší poptávku i po jiných benefitech než doposud,“ popisuje aktuální trendy marketingový ředitel Sodexo – řešení pro motivaci Tomáš Kopřiva a pokračuje: „Nárůst vidíme například u benefitů, které jsou spojené s péčí o zdraví – tedy u zdravotních prohlídek, očkování, nákupu vitamínů a podobně. V této kategorii jsme zaznamenali meziroční nárůst zájmu o 17%. Není to pro nás ale úplná novinka, kolegové z jiných zemí, kde působíme, tento trend zaznamenali již dříve. V porovnání s Evropou jsme v tomto směru mírně zaostávali, vývoj v posledních měsících nás však přibližuje chování západních zemí. I tak ale platí, že tento benefit stále využíváme méně.“

Trend potvrzuje například i Petr Foukal ze společnosti Avenier, která dodává vakcíny pro očkování a sama také provozuje očkovací centra: „V naší praxi se setkáváme s rostoucím zájmem o naše služby jak ze strany zaměstnavatelů, tak i koncových spotřebitelů. Je ale třeba říci, že proočkovanost u nás je stále relativně nízká. U některých nemocí, kterým lze předcházet vakcinací, pak dokonce kriticky nízká. To se týká zejména očkování proti sezónní chřipce a klíšťové encefalitidě. I proto vítáme spolupráci se společností Sodexo – Řešení pro motivaci. Společně dokážeme pozitivní trend většího důrazu na zdraví posílit.“

Partnerem Sodexo - Řešení pro motivaci v oblasti elektronického poskytování zaměstnaneckých benefitů formou cafeteria systému se stala také Lekarna.cz, největší on-line lékárna v České republice. „Spolupráce s Lekarna.cz je pro nás spojením dvou silných trendů, které v oblasti HR vnímáme. Prvním trendem je důraz na snižování administrativní zátěže HR formou elektronických cafeteria systémů. Tím druhým je pak příklon zaměstnanců k benefitům, které prospívají jejich zdraví,“ doplnil Tomáš Kopřiva.

O Sodexo

Sodexo v České republice

Od roku 1992, tedy od doby, kdy Sodexo vstoupilo na český trh, poskytuje všech 1560 zaměstnanců skupiny v ČR služby, které zlepšují kvalitu každodenního života. Sodexo nabízí služby v oblastech zaměstnaneckých benefitů, motivačních programů a řešení pro veřejnou správu, ať už prostřednictvím poukázek na stravování, volný čas, dárkových poukázek nebo systému na správu benefitů Cafeteria. Dále pak i služby v oblasti komplexních řešení služeb na míru u klienta (firemní restaurace a širokou škálu služeb facility managementu – správy budov, údržby mechanických zařízení a elektro, revizí, projekt managementu, úklidu a administrativních služeb).

Sodexo, světová jednička v řešeních pro kvalitu každodenního života

V Sodexo věříme, že kvalita každodenního života přispívá k rozvoji jednotlivců a zvyšuje výkonnost firem a organizací. S ohledem na tuto naši filozofii jsme se od doby našeho založení Pierrem Bellonem v roce 1966 postupně stali strategickým partnerem společností a institucí, které kladou důraz na výkonnost a tělesnou a duševní pohodu zaměstnanců. Všech 380.000 zaměstnanců skupiny Sodexo v 80 zemích sdílí společný zájem na poskytování kvalitních služeb a vytváří, řídí a dodává jedinečnou nabídku řešení motivace a služeb na míru. V Sodexo jsme vytvořili zcela nový obchodní model poskytování služeb, který přispívá ekonomickému, sociálnímu a enviromentálnímu rozvoji regionů a zemí, v nichž jako skupina působíme.