Skupina ČEZ se připojila k Alianci pro mladé. Bude poskytovat kariérní poradenství

Aliance pro mladé již třetím rokem podporuje zaměstnávání a zaměstnatelnost mladých lidí. Mezi závazky aliance patří podpora získávání pracovních zkušeností či bezplatné kariérní poradenství pro mladé do 30 let. V Česku má nyní aliance 38 členů, jejím zakládajícím partnerem je společnost Nestlé.

Hlavní motivací partnerů aliance je snaha o aktivní podporu mladých lidí při uplatnění na pracovním trhu. Zavázali se, že se budou aktivně podílet na speciálních programech pro mladé a poskytovat jim rady a pracovní zkušenosti. To vše bezplatně. Členové aliance do těchto snah zapojují své zaměstnance, kteří se tak stávají mentory v kariérním poradenství či při přípravě k přijímacímu pohovoru.

Připojení Skupiny ČEZ k Alianci pro mladé podepsali členka představenstva a ředitelka divize správa ČEZ Michaela Chaloupková a ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé Česko a Slovensko, Vratislav Janda.

Připojit se k Alianci pro mladé je jedním z kroků, který jasně zapadá do naší strategie udržitelného rozvoje Energie pro budoucnost,“ říká Michaela Chaloupková. „Chceme jednak dávat energii do rozvoje mladých lidí z naší pozice odpovědného zaměstnavatele, jednak chceme mladé podporovat, aby měli šanci u nás vyrůst v respektované odborníky.“

První akce, na které se bude ČEZ jako člen aliance podílet, se koná už v listopadu. V rámci programu Big Step bude skupině vysokoškoláků vysvětlovat, jak se připravují inovace produktů. Studenti se budou moct svézt také elektromobilem a podívají se na dispečink obchodování s komoditami.

V celé Evropě se do Aliance doposud zapojilo přes 200 firem, které se společně zavázaly do konce roku 2016 přijmout 10 000 mladých a vytvořit příležitosti pro dalších 10 000 učňů a stážistů.

Zájem Skupiny ČEZ stát se součástí aliance nás těší. ČEZ patří k nejvýznamnějším zaměstnavatelům v České republice a jsme rádi, že aktivity Aliance můžeme rozšířit o možnosti, které tato významné firma nabízí mladým lidem,“ uvedl Vratislav Janda. „V České republice se k nám již připojilo 37 partnerů. Je vidět, že soukromý sektor chce situaci mladých na pracovním trhu řešit.“

Vstup do Aliance pro mladé je jen jednou z mnoha aktivit Skupiny ČEZ na podporu vzdělávání. Pro základní a střední školy pořádá již čtvrtým rokem soutěž „Vím proč“, ve které žáci natáčejí videa s fyzikálními pokusy. Téměř stovka škol také získala příspěvek Nadace ČEZ na vybudování nebo modernizaci vybavení v učebnách přírodních věd.

Skupina ČEZ také dlouhodobě spolupracuje se sítí 48 středních škol a 13 fakultami z celého Česka. Stovky studentů se rovněž pravidelně hlásí do trainee programu ČEZ Potentials, který vedle roční placené praxe nabízí i rozvojový program odborných dovedností a osobního růstu.

Více informací o podpoře vzdělávání ve Skupině ČEZ najdete na www.kdejinde.cz.