Sodexo Zaměstnavatelem desetiletí je ŠKODA AUTO

Dnes večer převezme automobilka cenu v rámci slavnostního večera k 10. ročníku

Praha, 17. října 2012 - Jubilejní ročník si zasloužil také důstojnou výroční cenu. Organizátor ocenění Klub zaměstnavatelů spočítal souhrn medailových umístění nejlepších zaměstnavatelů za všech deset ročníků, včetně letošních výsledků a dosažené pozice obodoval. Cena Sodexo Zaměstnavatel roku tak symbolizuje dlouhodobou příslušnost mezi kvalitní a nejlépe hodnocené zaměstnavatele v zemi, i při změnách v rámci vývoje metodiky i v různých etapách makroekonomické situace.

Už druhý rok jsou kandidáti na titul Zaměstnavatel roku hodnoceni na základě renomované mezinárodní metodiky PwC Saratoga, vycházející z celé řady objektivních ukazatelů jako náklady na vzdělávání, nemocnost, fluktuace, produktivita atd., takže výsledky jsou dobře srovnatelné, měřitelné, ale hlavně prokazatelné. Zúčastněné firmy díky tomu pozitivně vnímají transparentnost soutěže, ale také možnost sledovat meziroční vývoj. Odborná garance konzultantské společnosti PricewaterhouseCoopers Česká republika je zase pro účastníky zárukou objektivity a nezávislosti hodnocení.

Ředitel Klubu zaměstnavatelů Pavel Hulák k vyhlášení výroční ceny dodává: „Když se podíváme na pořadí zaměstnavatelů za celých deset ročníků, jsou titul i další přední posty určitě v dobrých rukou. ŠKODA AUTO následovaná teplickými skláři z AGC Flat Glass Czech jsou zaměstnavatelé, kteří ročník několikrát vyhráli, mají nadstandardní přístup k zaměstnancům, trvale dobré hospodářské výsledky a navíc patří i k tahounům všech důležitých aktivit na trhu práce. Právě v těchto dnech se pod hlavičkou Klubu zaměstnavatelů snažíme zastřešit aktivity v oblasti podpory zájmu o technické vzdělávání, projekty pomáhající zaměstnancům ve věku nad 50 let, nebo zaměstnávání zdravotně postižených. Je symbolické, že právě zaměstnavatelé z popředí žebříčků patří v těchto iniciativách k nejaktivnějším. A to je další důkaz, že jim ocenění patří právem.“

Pořadí:

Sodexo Zaměstnavatel desetiletí

1. ŠKODA AUTO a.s.

2. AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

3. T-Mobile Czech Republic a.s.

4. Česká spořitelna, a.s.

5. HEWLETT-PACKARD s.r.o.

Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků proběhne 17. října 2012 večer v pražském OREA hotelu Pyramida a předchází mu právě probíhající HRM konference, na které se setkali odborníci z řad personalistů a další zástupci zaměstnavatelů z celé České republiky.

***

Klub zaměstnavatelů je obecně prospěšnou společností, která se podílí na rozvoji kvality řízení lidských zdrojů, soustřeďuje nejlepší zkušenosti v rámci České republiky i zahraniční know-how a vytváří zdroje pro celoplošné projekty na trhu práce. Zvláštní důraz je přitom kladen na ohrožené skupiny, jako jsou zdravotně postižení, lidé nad 50 let věku, nebo zaměstnanci na rodičovské dovolené. Mezi první spolupracující společnosti patří AGC Flat Glass Czech, Agrofert, Arcelor Mittal Ostrava, Coca Cola HBC, Česká pojišťovna, Česká pošta, ČSOB Pojišťovna, Hewlett Packard, Novem Car, PSJ, Robert Bosch, Raiffeisenbank, Red Hat, ŠKODA AUTO, Telefónica, T-Mobile a další významní zaměstnavatelé.

Partnery ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku 2012 jsou společnosti: Sodexo – Řešení pro motivaci (generální partner), Euroclinicum, Fincentrum, Manpower Group, Penzijní fond Komerční banky (hlavní partneři) a dále AMPROP Dr. Kaufmann & Partners, Havel, Holásek & Partners, M. C. Triton a Ogilvy Public Relations (partneři pro rozvoj).

Kontakt:

Pavel Hulák, Klub zaměstnavatelů o. p. s., +420 604 232 251, pavel.hulak@klubzamestnavatelu.cz