Soutěž o tři volné vstupy: NOVOROČNÍ SNÍDANĚ s psycholožkou, disidentkou a chartistkou DANOU NĚMCOVOU

Dělat to, co je správné, zní jasně a jednoduše. Ne každý na to nalezne vždy dostatek odvahy. Jsou ale lidé, kteří to dokážou i za cenu nepříjemných následků pro sebe i své blízké okolí.

Dana Němcová - Foto: Paměť národa

Mezi takové patří Dana Němcová. Odvaha, statečnost, spravedlnost a lidskost, to jsou vlastnosti, za které signatářka a mluvčí Charty 77 obdržela v 2016 Cenu Arnošta Lustiga.

Vystudovaná psycholožka, matka sedmi dětí, několikrát vězněná z politických důvodů, přesto odhodlaná postavit se nespravedlnosti. V roce 1978 spoluzaložila VONS - Výbor na obranu nespravedlivě stíhaných, organizaci, která pomáhala obětem komunistického bezpráví. Se stejnou vervou jako v Chartě a VONS se po revoluci pustila do nových aktivit. V Nadaci Olgy Havlové se zasazuje o podporu projektů péče o seniory, lidi bez domova a vzdělávání dětí z dětských domovů. V poradně pro uprchlíky nabízí právní a psychologickou pomoc cizincům, kteří žádají o azyl.

Měla jsem nutkání vyjádřit se k něčemu, co se mi nelíbilo. Kdybych to neudělala, byla bych spoluzodpovědná za to, že se to děje,“ takto vystupovala jako mluvčí Charty 77, a stejně tak vystoupila i letos v listopadu na demonstraci na Letenské pláni a na oslavách Sametové revoluce. Tato obdivuhodná žena opět připomněla, že je třeba se za svůj názor pevně postavit.

Nenechte si ujít toto vzácné setkání s úctyhodnou a moudrou dámou, která může být inspirací každému z nás bez rozdílu věku!

SOUTĚŽTE O VOLNÝ VSTUP

Soutěž trvá do 16. ledna 2020, v pátek 17. ledna bude provedeno losování a osloveni výherci.

Termín: 23. 1. 2020 od 8:30 do 10:30 hod.

Místo konání: KONÍRNA WINE FOOD MARKET, Strakonická 948/1, Praha 5 

Více informací na https://www.positive.cz