Společnost DHL Express Česká republika se důrazně vymezuje proti zavádějícím a konspiračním informacím v článku na webových stránkách Aeronet

Společnost DHL Express Česká republika se důrazně vymezuje proti zavádějícím a konspiračním informacím, které byly zveřejněny na webových stránkách serveru Aeronet dne 4. března 2021 a dále sdíleny na sociálních sítích.

Společnost DHL Express Česká republika se důrazně vymezuje proti zavádějícím a konspiračním informacím v článku na webových stránkách Aeronet

Letadlo typu Boeing 757-236(SF) s registrací G-BMRJ odstartovalo 4. března 2021 v 5:50 hod. z Lipska (DE) do Brna (CZ). Kvůli přetrvávajícím mlhám a sníženému výhledu na letišti Brno – Tuřany nebylo možné bezpečně přistát, proto bylo letadlo v 7:00 hod. nasměrováno zpět na letiště v Lipsku.

Jedná se o pravidelnou leteckou linku DHL Express z Lipska do Brna, která zajišťuje 6x týdně letecké spojení oblastí jižní Moravy a Vysočiny s naším mezinárodním hubem v Lipsku.

Náklad z výše zmíněného letu se podařilo doručit v ten samý den, a to ve večerních hodinách.

Společnost DHL Express se důrazně vymezuje proti všem konspiračním teoriím. DHL Express dělá maximum pro přepravu zásilek zákazníků při dodržování nejvyšší možné bezpečnosti a všech platných nařízení i po celou dobu pandemie Covid-19 trvající od března 2020.

Společnost DHL Express zvažuje podniknutí právních kroků souvisejících se šířením těchto zavádějících informací. Jejich případnou podobu a rozsah nyní řešíme.