Spuštění portálu Práce na dálku a poradenského centra

25. října 2011, Nový Jičín - Oficiální spuštění internetového portálu www.pracenadalku.cz a otevření online poradenského centra Práce na dálku proběhne 1. 11. 2011 v Novém Jičíně. Cílem projektu je aktivně podporovat tvorbu pracovních příležitostí práce na dálku a přispět tím ke slaďování profesního a rodinného života.

Internetový portál nabídne do konce roku 2012 celkem 34 bezplatných webinářů (online školení) a workshopů pro všechny zaměstnavatele a zájemce o flexibilní formy práce, např.: Jak začít pracovat na dálku, Jak sladit svůj osobní a pracovní život, Manažerské dovednosti při práci na dálku aj. Na portále bude možné také bezplatně inzerovat tento způsob práce jak ze strany zaměstnavatelů, tak i zájemců o práci. 

Centrum Práce na dálku bude nabízet bezplatné individuální konzultace pro všechny se zájmem o flexibilní formy práce. Přijít poradit se mohou majitelé firem, manažeři, personalisté i zaměstnanci. Tento způsob práce ocení zejména osoby znevýhodněné na trhu práce: rodiče s malými dětmi, lidé celodenně pečující o někoho blízkého apod., a zaměstnavatelé, kteří jim chtějí vyjít vstříc. Potřebné informace mohou načerpat právě v nově vzniklém poradenském centru.

Projekt chce aktivně podporovat flexibilní pracovní úvazky a pomáhat při slaďování pracovního a rodinného života. „Česko v této oblasti v porovnání s jinými vyspělými státy Evropy zaostává. S rozvojem moderních komunikačních technologií je ale mnohem snazší pracovat z domova. Třeba v severských státech využívá tento způsob práce více než 40 % podniků, v USA 37 %. V Česku je to jen 5 % a firmy jej uvádějí jen jako benefit, nikoli jako konkurenční výhodu. Příčinu vidíme také v nedostatečné osvětě a chybějícím know-how. To vše chceme změnit,“ říká specialista portálu Michal Martoch.

Projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.