Veletrh BIOSTYL nabídne kromě biopotravin či biomódy i novinky v oblasti úsporné energie

Praha, 28. března 2011 - Nejpestřejší nabídka přírodních produktů pod jednou střechou a k tomu množství nových informací, testování, ochutnávek a poradenství – takový bude v kostce tradiční veletrh BIOSTYL zaměřený na zdravou výživu a životní styl. I letos se na holešovickém Výstavišti od 8. do 10. dubna setkají stovky vystavovatelů a odborníků se zájemci o přírodní produkty a životní prostředí, kterým představí své výrobky, služby a nejnovější informace z oboru. Poptávka po biovýrobcích a službách s přírodním či ekologickým charakterem i v české společnosti meziročně strmě stoupá, proto se organizátoři rozhodli pro letošní (v pořadí již šestý) ročník uvítat návštěvníky mimořádně bohatým programem. Ti se mohou těšit například na venkovní farmářské tržiště, bio vaření, bio módní přehlídku nebo na ekologické spotřebiče, informace jak uspořit energie nebo jak ekologicky bydlet.

Veletrh BIOSTYL jsme pojali jako místo setkání pro všechny, kteří mají zájem sami o sebe i o prostředí, ve kterém žijí. Místo, kde mohou navázat osobní kontakty, potkat inspirativní lidi, koupit hezké věci, navštívit zajímavé přednášky a semináře. Zkrátka místo, kde proudí energie života a každý si odnese domů něco pro sebe nebo pro své blízké. A rovněž místo, kde se budou cítit dobře jak rodiny s dětmi, podnikatelé i třeba senioři,“ říká Ctirad Hemelík, ředitel pořádající společnosti Felicius Media, která na veletrh přilákala více než 300 vystavujících – zpravidla lídry či nejzajímavější společnosti ve svých oblastech.

Součástí BIOSTYLU coby největšího tuzemského prodejního veletrhu zaměřeného na přírodní a ekologické produkty budou rovněž veletrhy EVOLUTION, ECOWORLD a ESOTERIKA, přičemž každému z nich bude věnována speciální sekce. Programová nabídka se snaží o optimální zaměření na celou rodinu, od nejmenších dětí až po seniory. Cena jednodenních vstupenek je 200 Kč, další informace a probíhající soutěže najdete na www.biostyl.cz – předprodej vstupenek za zvýhodněné ceny na www.vstupenkov.cz.

Společnost Farmářské tržiště Praha provozované  občanským sdružením Archetyp připravují na sobotu 9. dubna venkovní farmářské tržiště před Průmyslovým palácem s pestrou škálou biopotravin a bionápojů. Na pultech stánků nebudou chybět například sezónní ovoce a zelenina, ručně vyráběné sýry, uzeniny a pečivo, byliny, biovepřové či biohovězí, ale také čaje, vína, čerstvé džusy nebo pálenky - a to zdaleka není vše. Kromě toho bude možné před samotným nákupem produkty také ochutnávat. Pro příznivce biobedýnek máme na výběr hned ze dvou variant, jak si zdravé úlovky z tržiště odnést. Někteří dají jistě přednost vlastnímu výběru čerstvých potravin, jiní se mohou nechat doma překvapit, jaký obsah se v bedýnce ukrývá.

Na sobotu se zároveň chystá cooking show známého gastronoma a šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Své kuchařské kousky bez servítků předvede s pomocí bioproduktů NATUR*PUR řetězce INTERSPAR, generálního partnera veletrhu. Všem gurmánům však budou k dispozici i další kuchařské koutky, kde se můžou bez obav předvést i kuchaři z řad nejmenších návštěvníků

Početná skupina zájemců se najde také mezi vyznavači biokosmetiky, aromaterapie a léčivých produktů, kterým bude věnováno rovněž celé množství výstavních stánků. Kromě prezentace různých značek dostupných na našem trhu se mohou leccos dozvědět o lázních a léčebných pobytech na ryze přírodní bázi. Své místo si na letošním BIOSTYLU vydobyla i bio módní přehlídka. Představeny budou modely z mírumilovného hedvábí, které vzniká v Indii na základě filozofie nenásilí. To znamená, že při jeho produkci nedochází k usmrcování bource morušového, což mohou zastánci láskyplných výrobních metodu přijít podpořit a stát se novými nositeli některého z modelů. První samostatnou oděvní kolekci z mírumilovného hedvábí představí pod značkou "zlatareneta" Renata Holoubková z Biotextilní platformy AMWA. Kromě praktických oděvů denního nošení budou k vidění a zároveň zakoupení i fashion designové výtvory.

Veletrh neopomene ani velmi významnou oblast zdravého, a přitom odpovědného životního stylu, kterou je ekologické bydlení, šetrné zacházení s energiemi a také drogistické přípravky ohleduplné k životnímu prostředí. Přehlídka stavebních materiálů, elektrických spotřebičů a dalších výrobků a značek se zaměřením na ekologii bude umístěna v rámci veletrhu ECOWORLD. Prostor pro své rady, jak šetřit elektřinu a tím pádem i životní prostředí, dostane také dodavatel zelené energie a hlavní partner veletrhu, společnost Nano Energies.

Ani letos nebudou chybět vždy oblíbené poradenské zóny, v mnohých případech dokonce s možností vyzkoušet si nebo otestovat dotyčné metody či styly osobně. Návštěvníci se dozvědí také o nejnovějších vzdělávacích kurzech a v rámci doprovodného programu na ně čekají desítky přednášek a besed s předními světovými odborníky na různá témata, včetně interaktivních programů a mnoha dalších nabídek.

Partnerem veletrhů je Incheba Praha.

Generálním partnerem veletrhu BIOSTYL je společnost INTERSPAR, odborným garantem je PRO–BIO Svaz ekologických zemědělců ČR.

Odborným partnerem veletrhu Ecoworld je CENIA – česká informační agentura životního prostředí, partnerem veletrhu Ecoworld je společnost Nano Energies Trade.

Generálním partnerem veletrhu Evolution je společnost Inner Winner, partnery jsou společnosti EduCity, Top Vision, ČSRLZ, HR Forum.

Hlavním mediálním partnerem veletrhů je Tiscali.cz.

Další informace: