Veletrh práce Profesia days nabídl práci tisícům lidí

 Většina společností na veletrhu našla uchazeče, které hledala. Společnosti získaly 2 400 životopisů, přičemž 35% z nich považují za velmi zajímavé a plánují účastníky kontaktovat. Zaměstnavatelé ocenili, že veletrh práce navštívili lidé ze všech cílových skupin, s různou úrovní pracovních zkušeností, vzdělání nebo jazykovou vybaveností.

Letos se zúčastnilo veletrhu práce Profesia days přes 12 000 lidí a vystavovalo 87 společností, které nabízely více než 620 pracovních míst. Vystavovatelé byli z České republiky i zahraničí.  Navíc EURES nabízel práci až ve 12 státech Evropy.

Zastoupeny byly různé obory od výrobních firem po obchodní řetězce, stejně jako peněžní domy či softwarové firmy hledající IT odborníky. Veletrh práce slavnostně otevřel p. Mgr. Karel Machotka, náměstek pro trh práce z Ministerstva práce a sociálních věcí a p. Ing. Miroslav Chytil, Manager Eures.

Pro návštěvníky byl připraven bohatý odborný program s přednáškami a praktickými ukázkami na pódiu i v přednáškových místnostech. Uchazeči měli možnost získat komplexní poradenství v kariéře - od hodnocení životopisů, ukázek assessment center a psychodiagnostických testů přes testování IT a jazykových znalostí až po rady jak se připravit na pohovor. 

,,Zástupci společnosti Škoda Auto se účastnili Profesia Days 2011 a nabízeli pracovní příležitost jak pro čerstvé absolventy, tak i experty s praxí. Aktuálně firma obsazuje pozice v oblasti technického vývoje, vedení zahraničních projektů, prodeje a marketingu či v konstrukci vozů, projektování nářadí, úseku řízení kvality, ale i právníky. Náboráři měli možnost vést řadu zajímavých pohovorů s uchazeči a získali mnoho zajímavých CV. Pozitivně hodnotí velký počet uchazečů i skvělou organizaci ze strany firmy Profesia." řekla Radka Bürger ze Škoda  Auto a.s..